Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Primăria Sibiu a lansat două hărți interactive pentru publicul larg – una generală a orașului și alta cu informații urbanistice pentru informare.

„Am pus la dispoziția sibienilor multe instrumente digitale și acum ne concentrăm pe conținut. Lansăm astăzi primele două hărți interactive: harta generală a orașului într-un format nou și o hartă cu informații urbanistice, prin care cetățenii se pot informa cu privire la studiile deja existente, precum planuri urbanistice zonale și de detaliu și avizele de oportunitate emise de Primărie. Urmează și alte astfel de hărți la care mai lucrăm, dintre care aș menționa cea turistică, una pentru transport public, harta zonelor de impozitare, o hartă cu zonele verzi și una cu semnalizarea rutieră din oraș”, a explicat primarul Astrid Fodor.

Hărțile pot fi accesate de pe pagina principală a site-ului sibiu.ro și sunt optimizate inclusiv pentru mobil.

Potrivit autorităților locale, harta generală ilustrează rețeaua de străzi a municipiului și permite căutarea unei adrese după stradă și/sau numărul administrativ al unui imobil. În următoarele săptămâni, harta va fi dezvoltată ca și conținut, urmând să fie adăugate instituțiile și punctele de larg interes public.

Cealaltă – harta urbanism – indică planurile urbanistice zonale, planurile urbanistice de detaliu și avizele de oportunitate emise Primărie, precum și zonele de protecție și monumentele istorice. Spre exemplu, în cazul unui plan urbanistic zonal utilizatorul va avea la dispoziție planșele, memoriul și regulamentul local urbanistic pentru zonă. Astfel, această hartă este utilă celor care doresc să construiască, să extindă imobile sau să deschidă o afacere nouă, putând verifica foarte simplu dacă zona de care sunt interesați este deja reglementată printr-un PUZ sau dacă este o zonă protejată sau în care există restricții în ceea ce privește tipul de amenajări.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

O hală agroalimentară modernă a fost construită în Zlatna: investiție de aproape 900.000 lei

Articolul următor

Locuitori Oradiei, Sibiului, Clujului și Târgu Mureșului, în Naționala de Reciclare

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
8
Share