Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele Române primesc 4 milioane de euro pentru barajul Runcu

Administrația Bazinală a Apelor Someș-Tisa (ABAST) derulează un proiect care va asigura alimentarea cu apă potabilă a 20 de localități din zona Maramureșului, dar și producție de energie electrică.

Ritmul de lucru susținut la barajul Runcu din județul Maramureș este susținut acum, executându-se excavații și aducerea la secțiune a galeriei evacuatorului de ape mari. De asemenea, continuă lucrările la voalul de etanșare și se realizează umpluturi în corpul barajului, a informat conducerea ABAST.

Suma alocată în acest an este de 20 de milioane de lei, provenită de la bugetul de stat și din credite rambursabile. La finalizarea barajului Runcu, va crește gradul de apărare în caz de inundații a populației și a obiectivelor socio-economice, situate pe râurile Mara şi Iza.

Acesta va asigura și suplimentarea debitelor necesare alimentării cu apă potabilă și industrială a zonelor Baia Mare și Baia Sprie. În același timp, va deveni principala sursă de alimentare cu apă potabilă în sistem centralizat pentru 20 de localități situate de-a lungul celor patru râuri (Iza, Mara, Vișeu și Tisa), inclusiv pentru municipiul Sighetu Marmației. Acumularea Runcu va avea și utilitate energetică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eveniment online: „reTAG – a retail, FMCG & e-commerce conference for the modern world”

Articolul următor

1 din 10 angajați lucrează în IT la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share