Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele Române primesc 4 milioane de euro pentru barajul Runcu

Administrația Bazinală a Apelor Someș-Tisa (ABAST) derulează un proiect care va asigura alimentarea cu apă potabilă a 20 de localități din zona Maramureșului, dar și producție de energie electrică.

Ritmul de lucru susținut la barajul Runcu din județul Maramureș este susținut acum, executându-se excavații și aducerea la secțiune a galeriei evacuatorului de ape mari. De asemenea, continuă lucrările la voalul de etanșare și se realizează umpluturi în corpul barajului, a informat conducerea ABAST.

Suma alocată în acest an este de 20 de milioane de lei, provenită de la bugetul de stat și din credite rambursabile. La finalizarea barajului Runcu, va crește gradul de apărare în caz de inundații a populației și a obiectivelor socio-economice, situate pe râurile Mara şi Iza.

Acesta va asigura și suplimentarea debitelor necesare alimentării cu apă potabilă și industrială a zonelor Baia Mare și Baia Sprie. În același timp, va deveni principala sursă de alimentare cu apă potabilă în sistem centralizat pentru 20 de localități situate de-a lungul celor patru râuri (Iza, Mara, Vișeu și Tisa), inclusiv pentru municipiul Sighetu Marmației. Acumularea Runcu va avea și utilitate energetică.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Eveniment online: „reTAG – a retail, FMCG & e-commerce conference for the modern world”

Articolul următor

1 din 10 angajați lucrează în IT la Cluj

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
9
Share