Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Feleacu vrea să aibă 5.000 de locuitori pentru a primi mai mulți bani din Europa

Majoritatea bugetului din Feleacu se bazează pe fondurile europene și naționale pe care le atrage

Localitatea de lângă “capitala Transilvaniei” țintește să devină o comună de rangul 1, cu peste 5.000 de locuitori, în scopul de a beneficia de mai multe finanțări.   

“Populația de la recensământul din 2022 rămâne cea la care ne raportăm oficial în următorii 10 ani. Un aspect important la acest recensământ, care vine în sprijinul comunei noastre, este faptul că se ia în considerare domiciliul declarat al persoanei recenzate, nu neapărat cel din buletin.

Acest lucru ne ajută mult pentru a trece și noi oficial de 5.000 de locuitori, fiind un prag important în administrație, atât la nivelul accesării de fonduri, cât și pentru trecerea comunei noastre la nivelul uneia de gradul 1. Cea mai importantă sursă la capitolul venituri este atragerea de fonduri europene și guvernamentale, dar și la acest capitol un criteriu important și hotărâtor este populația comunei”, a subliniat edilul Gabriel Costea.

El a anunțat sursa veniturilor comunei pe 2022, convocând și o ședință de consiliu local pentru votarea bugetului pe acest an. “Feleacu nu este o comună în top 10, în județ, la capitolul venituri proprii, dar compensăm prin atragerea de fonduri. Veniturile financiare pot fi îmbunătățite, capitole care direct sau indirect au legătură cu numărul populației oficiale din comună”, precizează conducerea instituției.

La început de an, instituția a îndemnat persoanele care vor să fie puse în posesie pe terenurile din Palocsay, marea livadă de lângă Cluj-Napoca, să i se adreseze pentru a-și primi aceste proprietăți.

Cele 366 ha ale livezii sunt disputate de felecani sau de moștenitorii lor, care au formulat 200 de cereri de retrocedare, de municipalitatea clujeană, care voia să facă loc traseului centurii metropolitane, și de Universitatea de Științe Agricole Cluj, care administrează stațiunea de cercetare. Valoarea terenurilor revendicate era, la estimarea realizată acum 15 ani, de câteva sute de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul MARAMUREȘ – Top 20 companii cu capital românesc

Articolul următor

Clădirea Hexagon va fi reamenajată. Cum arată acum

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share