Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un conac din Sălaj va deveni centru de expoziții

Comuna din județul Sălaj este renumită pentru Festivalul Cepei

Clădirea istorică din localitatea Pericei va fi trecută pe finanțare printr-un program național pentru a prezenta turiștilor produse cu specific local sălăjean.

Autoritățile comunei au anunțat că un conac din centrul de comună urmează să fie reabilitat și transformat într-un loc în care vor fi prezentate pentru promovare produse cu specific local, dar și pentru prezentarea atracțiilor turistice ale zonei, conform Magazin Sălăjean.

„Avem o casă veche, un conac, o clădire pe care dorim s-o reabilităm și să o folosim pentru prezentarea și promovarea produselor locale. Imobilul se află vis-a-vis de primărie și a fost primit de comună sub forma unei donații în 1902.  Vrem să conservăm clădirea, să o punem în valoare printr-un program de finanțare existent la nivel național.

Este locul unde putem prezenta pentru trecători, în special pentru turiști, produse sălăjene, produse cu specific local. Ele vor putea fi și gustate, iar la dispoziția turiștilor vom pune inclusiv filmulețe cu modul în care aceste produse sunt obținute. Lucrăm în această perioadă la demersurile pentru obținerea titlului de localitate turistică și avem o strategie în acest sens”, a declarat primarul Csaba Boncidai Csaba.

Un alt proiect demarat de instituție este pentru reducerea consumului de energie clasică în instituțiile publice din comună, bazat pe energia geotermală. Aceasta poate fi folosită și pentru alte activități specifice sezonului cald, în perioada verii, consideră conducerea localității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TeraPlast pornește o fabrică de polietilenă și pregătește alta de folii stretch

Articolul următor

Clujul pregătește 26 de proiecte, de 100 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share