Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi oportunități în 2022 pentru mobilitatea urbană, prin hub-ul EIT Urban Mobility din România

EIT Urban Mobility Romania Hub, lansat în octombrie 2021, își continuă activitatea și pe parcursul anului 2022, reunind specialiști în inovare, transport, politici publice și finanțări pentru a extinde portofoliul de idei și proiecte finanțabile, ce pot genera noi soluții și investiții în sectorul mobilității urbane.  

Miercuri, 16 februarie 2022, începând cu orele 16:00, va avea loc evenimentul „Romanian Urban Mobility Startups Overview”, care deschide seria evenimentelor tematice ale EIT Urban Mobility Romania Hub, din acest an. În cadrul acestuia se va prezenta versiunea actualizată a raportului inițiat în 2021, cu privire la ecosistemul românesc de mobilitate urbană. Celelalte sesiuni se vor concentra pe expunerea de idei din partea experților invitați, precum și pe împărtășirea experiențelor întâlnite de către start-up-urile din domeniu.

EIT Urban Mobility Romania Hub, începând cu luna martie 2022 va organiza un program similar celui derulat în 2021, al cărui beneficiari au fost peste 15 start-up-uri de mobilitate. Printre beneficiile programului se numără: sesiuni de training si mentorat personalizate în funcție de nevoile start-up-urilor, consultanță în accesarea de finanțări și noi piețe, creșterea vizibilității și asistență în aplicarea la programele de accelerare și investiții ale EIT Urban Mobility. Aplicarea la program se face completând acest formular online, până la data de 27 februarie 2022.

Tot în contextul programului pentru start-up-uri, se lansează un apel deschis pentru experți care doresc să susțină start-up-urile din acest sector, prin oferirea de sesiuni de mentorat pe diverse tematici. Mai multe detalii cu privire la colaborarea în cadrul programului, în calitate de mentor, se pot obține la următoarea adresă de e-mail: mircea@activize.tech.

Alexandra Hîncu, Hub Manager al EIT Urban Mobility Romania Hub, a declarat: „Dezvoltarea României, din punct de vedere economic și societal a condus la creșterea masivă a numărului de locuitori și bunuri care trebuie transportate, ceea ce se traduce prin aglomerarea și congestionarea orașelor noastre. De asemenea, pandemia COVID-19 a avut un puternic impact în ecosistemul de start-up-uri din mobilitatea urbană, care a suferit și suferă în continuare transformări. La nivel european, deși sectoare precum logistica și livrarea au depus eforturi, numărul total de unicorni din mobilitate a scăzut. Cu toate acestea, observăm multe orașe și cetățeni care caută să adopte inovații tehnologice pentru îmbunătățirea mobilității, ca parte a vieții lor de zi cu zi, creând astfel tot mai multe oportunități pentru inovatori, companii și investitori.”

Mircea Vădan, Board member Spherik Accelerator și Activize: „Există mult interes pentru confort și fiabilitate în călătorii si deplasări, ceea ce vine cu noi provocări, iar potențialele soluții pot fi oferite și de către startup-urile tehnologice. În ecosistemul românesc, conform bazei noastre de date, sunt active 70 de startup-uri în domeniul mobilității și transportului, acestea oferind diverse servicii, de la sisteme de parcare și management al traficului până la aplicații de carpooling și ride-sharing. Iar scopul nostru prin activitățile programului este să îi sprijinim și să îi punem în legătură cu potențiali clienți și parteneri”.

Paul Pece, Administrator Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România: „Noile provocări cu care se confruntă orașele și zonele metropolitane, în contextul post pandemic, impun soluții legate de adaptarea transportului public la cererea utilizatorilor, precum și identificarea unor proiecte care să abordeze integrat noile forme de mobilitate. În acest context este esențială colaborarea între autoritățile locale, mediul academic și companiile din domeniul serviciilor de mobilitate,de o manieră care sa asigure sustenabilitatea pe termen lung si o crestere a calității acestor servicii, in corelatie cu așteptările  utilizatorilor.”

Pentru a face față provocărilor cu care se confruntă orașele, se pot fructifica atât creativitatea cât și cunoștințele tehnologice ale start-up-urilor și inovatorilor din ecosistemul național, precum și pe cele ale rețelei europene a EIT Urban Mobility. Astfel, pentru a aduce plusvaloare orașelor, hub-ul EIT Urban Mobility din România își va continua parcursul de conectare a părților interesate în a găsi soluții și resurse în vederea dezvoltării ecosistemului de inovare în sectorul transporturilor inteligente și mobilității urbane.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

Alexandra Hîncu, Hub Manager

E-mail: alexandra.hincu@iceberg.plus

Mai multe informații la www.eiturbanmobility.eu

Despre EIT Urban Mobility

 

EIT Urban Mobility Romania Hub este un proiect sprijinit de EIT Urban Mobility.

EIT Urban Mobility, an initiative of the European Institute of Innovation and Technology (EIT), a body of the European Union, aims to accelerate solutions and the transition towards a user-centric, integrated and truly multimodal transport system. As the leading European innovation community for urban mobility, EIT Urban Mobility works to avoid fragmentation by facilitating collaboration between cities, industry, academia, research and innovation to solve the most pressing mobility challenges of cities. Using cities as living labs, its industry, research and university partners will demonstrate how new technologies can work to solve real problems in real cities by transporting people, goods and waste in smarter ways.

 

The Partners

Iceberg+ as an innovation and technology transfer consulting company with expertise in European and national projects, manages the CITT-I4T technology transfer center specialized in Smart City, Industry 4.0 and e-Health, founded the FIT Digital Innovation Hub. It manages the EIT Manufacturing Romanian Hub and coordinated the EIT InnoEnergy Romanian Hub (2019-2020).

Spherik, as the first Romanian accelerator and Best Romanian Acceleration program, StartupEurope Ambassador in Romania in 2018 and founder of the CEE Startup Network in 2019 under Commissioner Maryia Gabriel, coordinates since 2013 one of the most representative community of entrepreneurs, companies, investors and universities supporting the regional ecosystem of innovative startups.

The Romanian Federation of Metropolitan Areas and Urban Aglomeration is a non-governmental organisation supporting the polycentric development of metropolitan areas and aglomerations through territorial, social and economic cohesion. In partnership with the Association for Metropolitan Mobility (AMM), have implemented the “METROPOLITAN” project supporting the Municipalities public transport infrastructures.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

4,3 milioane de euro pentru proiectele de cultură și sport din Cluj-Napoca

Articolul următor

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul SIBIU - Top 10 companii cu capital mixt

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share