Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lăptarii din Dezmir își deschid magazine la București

Societatea din Dezmir – Apahida își anunță expansiunea la nivel național | Foto: Bonas

Producătorul de lactate Bonas Import Export (BEI), din comuna clujeană Apahida, va da în folosință trei unități de livrare în zona capitalei și are în plan intrarea pe piața din Timișoara.

Noile unități vor fi amplasate în Piața Obor, Piața Sudului și Chiajna – Dudu. 10% dintre vânzările de la deschidere vor fi direcționate către ucrainenii afectați de război. Compania s-a implicat deja în ajutorarea lor prin expedierea de produse, în parteneriat cu Asociația Tineri pentru Misiune Cluj-Napoca.

BEI este listat la Bursa de Valori Bucureşti și a încheiat, în 2021, o subscriere aferentă exercitării drepturilor de preferinţă, cu 6,9 milioane de lei primite de la investitori. Pentru fiecare acţiune deţinută fiecare acţionar a avut dreptul să subscrie 2 acţiuni noi, la valoarea de 1 leu.

Listarea companiei a venit după derularea, în aprilie 2021, a unui plasament privat prin care au fost vândute 40% din acțiuni, la 5 lei/titlu. Oferta a fost suprasubscrisă, compania reușind să strângă, de la 114 investitori, 10 milioane de lei. Plasamentul a fost realizat cu sprijinul Interdealer Capital Invest – consultant autorizat.

Compania vrea să folosească mecanismele de finanțare disponibile pe piața de capital, precum majorările de capital, emiterea de obligațiuni corporative, inclusiv convertibile în acțiuni, în funcție de necesarul de finanțare al companiei.

Planurile prevăd o nouă fabrică, un sistem de franciză pentru magazinele din localitățile la o distanță mare de producție. Strategia vizează și alte orașe pentru extinderea rețelei, ca Timișoara. Acționari principali ai societății din Dezmir erau Vasile Naș, Emil Ovidiu Naș, Petru Brad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR a refuzat din motive tehnice oferta constructorilor turci pentru bucata de autostradă cu tuneluri pentru urși

Articolul următor

Banca Transilvania va avea propria companie de tehnologie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share