Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hartă interactivă cu peste 1,5 milioane de proiecte finanțate de Uniunea Europeană

Comisia Europeană a lansat joi, 17 martie 2022, în premieră, o platformă cuprinzătoare de date – Kohesio –  privind proiectele cu finanțare europeană. Platforma Kohesio va fi disponibilă în toate limbile UE.

Un instrument util pentru toți

Platforma Kohesio pune la dispoziția tuturor informațiile deținute de autoritățile de management. Cu un volum impresionant de date, aceasta ilustrează contribuția esențială a politicii de coeziune la coeziunea economică, teritorială și socială a regiunilor UE, precum și la dubla tranziție verde și digitală, prin implementarea și finanțarea unei game largi de priorități politice în statele membre. De asemenea, platforma încurajează identificarea și schimbul de bune practici între regiuni și state membre.

Iată ce poate oferi Kohesio:

  • date standardizate referitoare la 1,5 milioane de proiecte din perioada de finanțare 2014-2020, inclusiv linkuri la programele și fondurile respective;
  • date standardizate referitoare la cei 500.000 de beneficiari ai proiectelor și la stadiul punerii în aplicare a acestora;
  • date care acoperă peste 300 de programe operaționale în toate cele 27 de state membre;
  • o hartă interactivă care permite extragerea datelor pe criterii geografice;
  • toate informațiile vor fi traduse în toate limbile UE.

Etapele următoare

În colaborare cu autoritățile de management selectate de statele membre pentru a gestiona fondurile de coeziune, Comisia va continua să dezvolte platforma „Kohesio” pentru a include proiecte din noua perioadă de programare 2021-2027. În lunile următoare, platforma va fi disponibilă în toate limbile oficiale ale UE.

Context

Comisia face în permanență eforturi pentru a asigura transparența și a pune informații la dispoziția publicului. Din acest motiv, în decembrie 2015 a fost lansată platforma de date deschise privind coeziunea, care le permite utilizatorilor să urmărească progresele înregistrate în punerea în aplicare a politicii de coeziune la nivelul UE, pe teme, țări sau fonduri. Platforma Kohesio completează platforma de date deschise privind coeziunea cu un registru unic și cuprinzător de informații privind proiectele și beneficiarii care primesc finanțare în cadrul politicii de coeziune. Cele două platforme vor coexista, deoarece oferă două perspective diferite: datele privind coeziunea cuprind informații financiare la nivel de program, în timp ce Kohesio oferă informații detaliate la nivel de proiect.

Accesul la platforma Kohesio 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dezvoltatorul imobiliar Estimo Cluj propune un proiect cu 1.119 de apartamente în comuna Apahida, construite pe 10 ha.

Estimo propune un cartier de 1.000 de apartamente în Apahida

Articolul următor
Saxum Corporate Finance (SCF), firmă de consultanță în tranzacții de companii și finanțări, își extinde echipa cu un nou partener în persoana lui Marius Koșa, expert contabil.

Saxum Corporate Finance are un nou partener: Marius Koșa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share