Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai nou proiect al Biertanului: amenajarea pieței centrale și a noilor zone de promenadă

mircea dragomir primar biertan

Comuna Biertan din județul Sibiu are în implementare aproape 30 de proiecte, care vor îmbunătăți viața locuitorilor, condițiile oferite turiștilor și aspectul comunei.

Primarul Mircea Dragomir a fost recent vizitat de administrația județeană, împreună cu deputatul ales pe circumscripția Sibiu Raluca Turcan. Acesta le-a prezentat pricnpialele proiecte și surse de finanțare identificate la nivelul administrației locale. Astfel, echipa din cadrul primăriei Biertan a scris, depus și aplicat proiecte în domeniul educației, transportului, al lucrărilor publice (reabilitare clădiri, rețele de iluminat și canalizare, drumuri), al sportului și culturii. Aflate în diferite faze, toate aceste proiecte, dar și felul în care comunitatea își primește oaspeții vor continua să facă din Biertan o destinație turistică rurală specială.

Cel mai nou proiect al Biertanului este amenajarea pieței centrale și a noilor zone de promenadă. Adminsitrația speră că odată realizat, va produce un impact major, o primă impresie deosebită turiștilor care vin deja în număr mare în situl UNESCO Biertan. Potrivit lui Mircea Dragomir, startul acestui proiect ar putea avea loc anul viitor.

proiect piata biertan

În prezent, comuna Biertan are proiecte depuse la AFIR (dotarea bazei sportive cu panouri pentru apă caldă, tribune și locuri de joacă), pe POIM (dotări în școli), la Ministerul Mediului (iluminat public eficient, stații de încărcare electrice, eficientizare energetică la Căminul Cultural), pe POR (zona centrală și reabilitarea și dotarea școlii gimnaziale), la CNI (sala de sport), are scrise documentații pentru PNRR, pe granturi SEE și fonduri norvegiene, dar și inițiative alături de Consiliul Județean Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câte bilete poți juca la pariuri sportive?

Articolul următor
Tomorrow@work

Tomorrow@work 2022: Vom vorbi mai puțin de aptitudini în viitor și mai mult de mindset

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share