Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MAN va livra nouă autobuze hibrid pentru Baia Sprie

Compania germană Maschinenfabrik Augsburg-Nurnberg (MAN) va distribui orașului din Maramureș, în vară, o flotă de autobuze hibrid.
Noile autobuze urbane hibrid vor deservi exclusiv linia Baia Sprie – Baia Mare | Foto: Alin Bîrda

Compania germană Maschinenfabrik Augsburg-Nurnberg (MAN) va distribui orașului din Maramureș o flotă de autobuze hibrid.

“Am efectuat recepția preliminară a prototipului de autobuz hibrid marca MAN care vor fi livrate în iulie pentru a asigura cetățenilor orașului Baia Sprie un transport public de călători la cele mai înalte standarde. Sunt nouă autobuze urbane hibrid care vor deservi exclusiv linia 8 Baia Sprie – Baia Mare.

Au o capacitate totală 98 locuri: 31 pe scaun și 67 în picioare. Acestea sunt achiziționate prin fonduri europene nerambursabile accesate de primărie. Proiectul este “Asigurarea mobilității în orașul Baia Sprie prin modernizarea sistemului de transport public în comun și pietonalizarea zonei centrale a orașului”, a anunțat primarul Alin Bîrda.

“Electricul” 100% MAN, testat la Oradea

MAN a efectuat, în decembrie, teste cu un autobuz 100% electric, Lion’s City E, în parteneriat cu MHS Truck & Bus. Acesta a fost verificat, în condiții reale de trafic, atât în Oradea, cât și în alte orașe din zona de vest a României.

MAN este o companie din Munchen care produce autobuze, camioane și componente pentru diverse industrii din Europa. Aceasta avea 51.000 angajați și venituri anuale de 15 miliarde de euro. MAN este înregistrată la Bursa din Frankfurt.

La începutul acestui an, o altă localitate din Transilvania, Câmpia Turzii, a semnat contractul pentru livrarea a șapte autobuze Solaris Urbino 10.5 Mild Hybrid, până în septembrie. Valoarea contractului se ridică la 12,3 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru milioane de lei din fonduri europene vor digitaliza relația Primăriei Timișoara cu cetățenii și firmele

Articolul următor
arc

PPF Real Estate își extinde activitatea în București și achiziționează proiectul ARC

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share