Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Expert24, noul Uber pentru servicii

 O platformă care te ajută să-ți găsești prestatori de servicii la cel mai bun preț – Expert24.ro, a primit o finanțare de 50.000 de euro, ca parte din programul Make IT in Oradea, o inițiativă publică menită să promoveze și să crească ecosistemul local de startup-uri de tehnologie. Expert24 a fost fondat în Oradea, unde se află și mare parte din echipă. Povestea Expert24.ro ne-a spus-o Adrian Daniel, fondator și CEO Expert24.ro.

Ce este Expert24.ro?

Adrian Daniel: Expert24 ste un marketplace de servicii care facilitează contractarea de servicii rezolvând cele mai mari probleme ale industriei: găsirea prestatorilor de servicii calificați și disponibili și lipsa transparenței prețurilor.

Cum s-a născut proiectul? De unde a venit ideea?

Adrian Daniel

Adrian Daniel: Ideea proiectului a început în 2018 când ne-am propus să lansăm un marketplace pentru servicii de evaluare imobiliară, Evaluari24.ro la momentul respectiv.

Evaluări24.ro este primul marketplace lansat de startup-ul nostru pentru testarea pieței și a modelului de afacere. În 2019 am decis să mă dedic total scalării pe orizontală a modelului cu Expert24.ro, iar pe verticală cu Traduceri24.ro, Avocati24.ro, Arhitecti24.ro, Contabili24.ro și altele. Toate verticalele funcționează ca sub-marketplace-uri sincronizate sub umbrela Expert24.ro

Cum funcționează platforma? Ce servicii oferă?

Adrian Daniel: Clienții completează un formular specific categoriei de servicii vizate, iar pe baza răspunsurilor, platforma trimite notificări prin email și sms prestatorilor de servicii înscriși în platformă. Cei disponibili, ofertează solicitările de interes, iar platforma decide în mod automat care prestator de servicii are șansele cele mai mari de contractare și deblochează datele de contact. În plus, după finalizarea procesului de matching avem o echipă de customer success care se asigură ca cele doua părți au luat legătura și vor continua colaborarea.

Ce vă diferențiază de alte platforme similare?

Adrian Daniel: Suntem singura platformă care taxează prestatorii cu un comision de succes și automatizează tot procesul de matching, fapt ce reduce semnificativ timpul în care clientul reușește să intre în contact cu un profesionist și să aibă o ofertă concretă.

Se poate cuantifica numărul de utilizatori ai platformei până în prezent?

Adrian Daniel: La momentul de față am depășit un număr de 60.000 de solicitări pentru prestatori de servicii.

Câți prestatori sunt înscriși pe platformă? Cum se pot înscrie prestatori noi pe Expert24? Trebuie plătită o taxă?

Adrian Daniel: Avem peste 5.000 de prestatori de servicii înscriși în platformă. Înscrierea este gratuită pentru orice prestatori de servicii și face printr-un formular de înscriere, https://www.expert24.ro/inregistrare-expert.

Câți membrii are echipa Expert24?

Adrian Daniel: La momentul de față, echipa are zece membrii, șapte colegi pe partea de customer succes, doi pe marketing și eu pe partea operațională și tehnică.

 Ați primit recent o finanțare de 50.000 de euro de la Make IT în Oradea. A fost greu să obțineți finanțarea?

Adrian Daniel: Nu aș putea cataloga că decizia și negocierea finanțării a fost grea, deoarece acești pași au durat aproximativ două luni, după care a urmat o perioadă mai lungă de due dilligence și pregătirea de term sheet.

 La cât este evaluat Expert24.ro în prezent?

Adrian Daniel: Dupa finanțarea de la Make IT in Oradea, Expert24.ro este evaluat la 1.500.000 Euro.

Ce planuri de viitor aveți?

Adrian Daniel: Planurile noastre constau în lansarea unor noi categorii de servicii în România, cum ar fi sectorul de evenimente, meșteri și sănătate.

Între timp, urmărim și o nouă finanțare care să susțină lansarea noilor categorii și extinderea conceptului în America.

 Cum vezi evoluția ecosistemului de tech din Oradea?

Adrian Daniel: Pot să confirm că ecosistemul de tech din Oradea este în continuă dezvoltare. În plus, Make IT in Oradea este o inițiativă unică în România, prin care autoritățile locale se implică în dezvoltarea ecosistemului. Și deși această inițiativă a pornim de aproximativ un an, putem să observăm deja rezultatele vizibile prin care Oradea devine tot mai atrăgătoare pentru viitori antreprenori în tech în urma activităților și a investițiilor derulate de Make IT in Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii arădeni vor predictibilitate și sprijin pentru sistemele de irigații

Articolul următor

Automotive Expo & B2B Meetings 2022: Crește numărul expozanților ce reprezintă companii de IT

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share