Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Valtryp Oradea vrea să devină independentă energetic

Cea mai mare societate din sectorul Automotive cu capital integrat românesc, Valtryp Oradea, merge înainte în ciuda scumpirii energiei, a problemelor apărute pe piața semiconductorilor și a războiului din Ucraina.

Depre toate aceste probleme a vorbit pentru Transilvania Business, Vasile Valeriu Trip, administratorul companiei.

Cum v-a afectat criza materiilor prime, a semiconductorilor, a energiei, afacerile și cum ați răspuns acestor provocări?

Vasile Valeriu Trip: Criza materiilor prime s-a resimțit în industria producătorilor de componente auto, fapt care a determinat decalaje în furnizarea produselor finite. În ceea ce privește activitatea desfășurată de Valtryp, efectele acestui fenomen, deși au determinat unele schimbări temporare, nu au afectat semnificativ planurile cantitative de producție, întrucât cererea clienților companiei s-a menținut la aceleași proporții. Constatăm că motivul pentru care Valtryp nu a fost afectată în mod semnificativ de criza materiilor prime este determinat de calitatea produselor furnizate. În ceea ce privește criza energiei, putem spune că Valtryp a resimțit scumpirea energiei electrice. Pentru a eficientiza randamentul halei de producție, societatea este în cursul implementării de celule fotovoltaice care la finalizare ar urma să acopere integral consumul de energie electrică.

Care sunt soluțiile în opinia dvs. pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete?

Viitorul Valtryp este pe mâini bune. Vasile Trip și fiica sa Mihaela

Vasile Valeriu Trip: Criza materiilor prime, a semiconductorilor și a energiei constituie o parte din efectele care survin ca și consecință a unor cauze foarte ample ce țin de politica de relaționare între state, capacitatea acestora de a-și gestiona resursele interne și capacitatea instituțiilor internaționale de a raționaliza din punct de vedere economic, dar și operațional raporturile comerciale. Din perspectiva antreprenorului privat, o soluție care ar putea să contribuie pozitiv la evitarea unor astfel de episoade de criză este extinderea activității industriale de productie în toate domeniile astfel încât să se creeze o piață competitiva. Totodată, extinderea activităților industriale de producție și exploatare nu se poate realiza fără concursul statului, care ar trebui să pună la dispoziția antreprenorilor un cadrul legislativ predictibil, accesibil și ofertant.

V-a impactat recentul război dintre Ucraina și Rusia afacerea. Dacă răspunsul este da, în ce fel și cum ați făcut față acestei noi provocări?

Volanele îmbrăcate la Valtryp ajung pe mașini de lux din toată lumea

Vasile Valeriu Trip: Conflictul în desfășurare dintre Rusia și Ucraina a afectat întreaga industrie Automotive și implicit a impactat și societatea noastră. Pentru o perioadă de câteva săptămâni, unele comenzi au fost reduse de către unul dintre clienți datorită deficienței unor componente necesare asamblării. Cu toate acestea, cererea altor clienți a compensat reducerea solicitărilor, astfel că, Valtryp nu a resimțit în mod semnificativ efectele razboiului. Cu toate acestea, nu putem nega faptul că efectele războiului pot afecta orice activitate comercială chiar și ca efect ulterior, în acest sens, răspunsul societății noastre la toate elementele destabilizatoare este calitatea produselor prelucrate, care considerăm că determină atât cererea comercială cât și stabilirea proporționala a prețurilor.

 Cum vă adaptați strategia de business pentru a implementa legislația derivată din strategia europeană Pactul Verde European?

Valeriu Trip: Valtryp se raportează la obiectivele Pactului Verde European și la legislația de implementare prin: Implementarea de surse de energie alternative prin instalarea de celule fotovoltaice; Achiziționarea de autovehicule electrice; Politica de reciclare selectivă a deșeurilor; Desfășurarea activității într-o hală eficientă din punct de vedere energetic; Încurajarea angajaților la utilizarea transportului public.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fabricantul clujean de produse cosmetice Cosmetic Plant va investi în automatizarea capacității de producție și are în plan o nouă unitate.

Cosmetic Plant - nouă fabrică, în parc industrial

Articolul următor

Parteneriat între Spitalul din Trieste și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share