Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRAT, despre impactul pachetului legislativ privind serviciile digitale adoptat la Bruxelles

Biroul Român de Audit Transmedia recomandă editorilor de presă să interacționeze cu guvernele naționale și autoritățile de reglementare în perioada de aplicare a noului pachet legislativ privind serviciile digitale adoptat de Parlamentul European.

Plenul Parlamentului European a adoptat cu majoritate Actul Legislativ privind Serviciile Digitale (DSA) (539 voturi pentru/ 54 voturi impotriva/ 30 abțineri) și Actul Legislativ privind Piețele Digitale (DMA) (588 voturi pentru / 11 voturi impotriva/ 31 abțineri).

În timpul conferintei de presă, raportorii Christel Schaldemose (S&D, DK) și Andreas Schwab (PPE ,DE) și-au exprimat o mare satisfacție față de rezultatele votului. Cu toate acestea, mai mulți jurnaliști s-au întrebat dacă resursele și planurile de angajare ale Comisiei Europene (aproximativ 150 de noi membri ai personalului) vor fi suficiente pentru a pune în aplicare noile reguli – probabil că nu, transmite BRAT.

Potrivit BRAT, impactul asupra editorilor de presă va fi următorul:

  • Editorii de presă care operează platforme online vor trebui să se asigure că respectă noile obligații aplicabile pe internet (de exemplu, moderarea conținutului, transparență, restricții de publicitate etc.);
  • La fel de important, editorii de presă vor avea oportunitatea de a impune obligații față de gigantii tehnologici și de a-și crește puterea de negociere față de așa-numiții „gardieni” (=gatekeepers) ai internetului (de exemplu, termenii FRAND)
  • Recomandăm editorilor de presă să interacționeze cu guvernele naționale și autoritățile de reglementare în perioada de aplicare. NME isi va oferi sprijinul.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COBUILD - Building the future together, primul târg de utilaje pentru construcții tip festival din România

Articolul următor
Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) a anunță alăturarea unui membru de calibru: compania bistrițeană TeraPlast, parte a grupului cu același nume.

TeraPlast a intrat în Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share