Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

#RoResiRetreats | Matematica Arbo Residence – lifestyle metropolitan in mijlocul naturii

#RoResiRetreats – detalii, specificatii si proiecte esentiale, reunite intr-un serial referinta – inspirational, educativ si formativ pentru a promova solutii sustenabile de lifestyle, noua generatie de comunitati, solutii verzi, post criza.

  • Premiera: reteaua de zone & comunitati reunita, planuri de dezvoltare si perspective.
  • Interviuri exclusive cu lideri inovatori, manageri, promotori ai planurilor de dezvoltare locala.
  • Arhitectura, solutii green si tech – pilonii unei evolutii autentice.
  • Tehnologii, materiale, solutii si noi viziuni urbane.

#RoResiRetreats | Matematica Arbo Residence – lifestyle metropolitan in mijlocul naturii

Ce argumente de business și lifestyle au motivat și inspirat investiția în Mogoșoaia, cum vedeți transformarea zonei în ultimii ani, noile investiții din jur și rolul zonei pentru capitală în anii următori?

Am proiectat Arbo Residence având în minte un concept bine definit: natura și tehnologia nu se exclud. „Matematica” Arbo Residence este simplă – lifestyle metropolitan în mijlocul naturii. Am creat acest diferențiator datorită specificului proiectului, conceptului arhitectural, dar și locației.

Arbo Residence este unul din ansamblurile rezidențiale cu cele mai multe terase din România. Vorbim de clădiri de până la 10 etaje cu retrageri succesive pentru ca cei care aleg această destinație să se bucure de propriile grădini suspendate.

În plus, Mogoșoaia este, probabil, locația premium din apropierea Bucureștiului, cu acces rapid în nordul orașului, dar și în zona centrală. Zona se dezvoltă în prezent și ca infrastructură, pasajul de peste Centura Capitalei finalizat anul trecut fluidizând traficul din zonă.

Ce caracteristici ale proiectului diferențiază și atrag pentru a forma o nouă comunitate în cadrul Arbo Residence, ce elemente de design și structură vor oferi perspective noi locatarilor? Ce avantaje oferă expertiza investitorilor – constructorilor?

În Arbo Residence, este aproape imposibil să nu găsești un apartament pe măsura căutărilor tale. Vorbim de peste 30 de tipuri de apartamente, de la studiouri până la apartamente de 4 camere tip duplex, cu suprafețe cuprinse între 50 și 280 mp. Proiectăm aici o destinație rezidențială cu design futurist integrat, în care natura se îmbină perfect cu tehnologia. De aceea, vom întâlni în Arbo o comunitate unică, un proiect dedicat acelor persoane active, conectate la viața orașului, cu o carieră de top, dar care simt nevoia propriului refugiu de intimitate și de natură.  În plus, Arbo Residence beneficiază de experiența a doi constructori de renume – Concelex și Construcții Erbașu -, o garanție pentru o construcție sustenabilă și durabilă, două companii care marchează piața construcțiilor de 30 de ani încoace.
 

Cum ați descrie din expertiza dvs. evoluția standardelor de construire și locuire, ce ar trebui ca oamenii să înțeleagă prin “quality of life”?

Calitatea vieții și a unei locuințe nu mai stă doar în dotările imobilului, ci ar trebui să vină la pachet cu un set suplimentar de beneficii care să asigure un stil de viață, nu doar un spațiu. Dincolo de standardul de calitate al unui apartament, care este implicit în cazul nostru, Arbo Residence este sinonim cu „quality of life, joy of life”, o opțiune rezidențială all-inclusive: apartamente inteligent compartimentate, cu suprafețe optime, la care se adaugă facilități de lifestyle – spații verzi, zone de agrement, piscină, locuri de joacă pentru copii.



Referindu-ne la structura proiectului, tipurilor de unități disponibile, care vor fi principalele beneficii pentru clienți? Ce tip de funcțiuni, servicii și dotări, inovații tech au fost proiectate / integrate pentru a le amplifica starea de bine?

Varietatea de tipuri de apartamente este unul din punctele de atracție ale proiectului pentru că răspunde celor mai diferite nevoi cu 30 de tipuri de apartamente din care clienții pot alege. Proporția lor a fost concepută în strânsă legătură cu cererea din piață, cele mai numeroase fiind apartamentele de două camere, urmate de cele de 3 camere, studiouri și duplexurile de 4 camere. Urmărind conceptul de design futurist integrat, am creat un mix între confortul de la interiorul apartamentului și acel „joy of life” din spațiile comune: de la dotarea apartamentelor cu aer condiționat sau încălzire în pardoseală până la faptul că aproape jumătate din cele 6 hectare ale terenului sunt acoperite de spații verzi, zona de la suprafață este complet „car-free”, traficul auto desfășurându-se exclusiv prin subteran.

Care sunt principalele faze și etape pentru realizarea Arbo Residence? Din perspectiva unui client, care sunt principalele opțiuni de achiziție, finanțare, investiție, ce tip de oferte sau servicii suport au la dispoziție, care sunt recomandările pentru un process facil de achiziție / investiție?

Suntem în plin proces de pre-recepție pentru primele 300 de apartamente, aferente fazei I, dintr-un proiect care, la finalul lui, va ajunge la 1.100 unități și lucrăm deja la fundația pentru cea de-a doua fază. Dorința de a achiziționa ar trebui să fie singurul element necesar pentru a închide tranzacția. Mai departe, putem identifica, alături de fiecare client în parte, cele mai bune opțiuni de achiziție – de la plata integrală din resurse proprii, la plata mixtă – resurse proprii și credit ipotecar sau exclusiv credit bancar. Este un proiect care se dezvoltă promițător și care suscită tot mai mult interesul potențialilor cumpărători, un profil al clienților cu venituri peste medie care au găsit în Arbo Residence mixul perfect pentru a fi parte dintr-un ansamblu rezidențial all inclusive, dar în mijlocul unei oaze de verdeață. Tocmai de aceea, și în privința vânzărilor, evoluția este una mult peste așteptările noastre.


La ce avantaje, beneficii sau servicii se pot aștepta ulterior – pe durata utilizării proprietăților, cum vor fi gestionate componentele de property management, relația cu furnizori de energie, alte soluții administrative?

Ne dorim ca, în Arbo Residence, partea de costuri și administrare să devină un detaliu, nu un capitol din povestea locuirii aici. Proprietarii vor beneficia de soluții ample de gestionare a costurilor și mentenanței imobilului. Astfel, vom furniza aplicații inteligente și transparente de management a imobilelor, precum și o companie specializată în servicii de property management pentru ca partea de utilități, dar și de întreținere a spațiilor comune să fie una unitară.

 

#RoResiRetreats – detalii, specificatii si proiecte esentiale, reunite intr-un serial referinta – inspirational, educativ si formativ pentru a promova solutii sustenabile de lifestyle, noua generatie de comunitati, solutii verzi, post criza.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Creșteri de prețuri în toate sectoarele economice

Articolul următor

#RoResiRetreats | Confort și siguranță acasa cu produsele premium de la Alukonigstahl

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share