Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

White Star Real Estate, parteneriat cu Griffes pentru Liberty Technology Park din Cluj-Napoca

  • Liberty Technology Park este unul dintre primele campusuri de birouri din România care găzduieşte în prezent o comunitate dinamică, concentrată în jurul tehnologiei
  • Complexul de birouri cu o suprafață de 17.000 de metri pătrați a fost achiziționat de White Star Real Estate împreună cu partenerii săi în 2019, cu intenția de a crea un adevărat proiect mixt, îmbinând armonios comunitatea de afaceri existentă cu noi zone complementare. Prima fază va cuprinde două clădiri rezidențiale, în prezent în construcție, urmate de o clădire destinată unei grădinițe și trei clădiri de birouri, cu spații comerciale generoase la parter
  • Griffes va fi responsabilă de strategia de închiriere și de promovare a proiectului

 

Pe lângă componenta rezidențială, care este deja în construcție și va totaliza 268 de apartamente ce vor fi livrate în 2023, White Star Real Estate plănuiește să lanseze următoarele faze ale dezvoltării, care vor presupune o investiție totală de 75 mil. euro. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 20.000 de metri pătrați și va include 32.000 de metri pătrați de spații de birouri în trei clădiri, o grădiniță dar și 5.000 de metri pătrați de spații comerciale.

Proiectat pe locul fostei fabrici de mobilă Libertatea, Liberty Technology Park și-a reinventat identitatea transformând moștenirea industrială și energia creativă într-un hub tehnologic contemporan. În prezent, găzduiește chiriași precum Siemens, Capgemini, IBM, Majorel – complexul este ocupat în principal de centre de tehnologie dar și centre de cercetare-dezvoltare de renume internațional.

 

„Liberty Technology Park este un deschizător de drumuri în transformarea unei foste zone industriale într-un pol urban modern conceput pentru a răspunde diverselor nevoi de trai, muncă și distracție. În câțiva ani oamenii vor descoperi în acest loc o nouă față a oraşului Cluj-Napoca, devenind una dintre destinațiile de referință ale orașului. White Star Real Estate este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu experiențe dovedite în reamenajarea fostelor zone industriale. Viziunea și experiența noastră internațională combinate cu cunoștințele și entuziasmul profesioniștilor locali reprezintă principalul avantaj competitiv și condiția esențială pentru un proiect plin de farmec”, spune Emilian Bălan, Managing Director al Liberty Technology Park și Country Partner al White Star Real Estate România.

Liberty Technology Park este situat în nordul orașului Cluj-Napoca, într-o zonă în curs de dezvoltare, la mai puțin de zece minute de mers cu mașina de Centrul Istoric.

Componenta de birouri pune la dispoziție soluții flexibile, oferind suprafețe începând de la 800 până la aproape 4.000 de metri pătrați, astfel răspunzând nevoilor companiilor mici și mijlocii, dar și ale organizațiilor cu un număr extins de angajați. Proiectul va fi construit în conformitate cu criteriile de dezvoltare durabilă și va fi certificat BREEAM.

Compania de consultanță imobiliară Griffes este agentul desemnat pentru închirierea proiectului Liberty Technology Park, reconfirmându-și interesul și expunerea față de orașele regionale.

„Suntem dornici să valorificăm cunoștințele pe care le-am dobândit după mai bine de 4 ani de activitate în orașele regionale, în special Cluj-Napoca, și să colaborăm cu White Star Real Estate în efortul lor de a duce proiectul mai departe. Noul investitor va aduce o notă specifică zonei, iar succesul dovedit al vânzărilor rezidențiale arată că zona câștigă din ce în ce mai multă atractivitate. Personal, sunt bucuroasă să promovez un proiect care reprezintă un exemplu excelent de îmbinare a unui trecut bogat cu o arhitectură nouă, de ultimă generație”, a declarat Andreea Paun, Managing Partner Griffes.

Griffes va oferi o gamă completă de servicii concepute pentru a personaliza strategia comercială pentru Liberty, de la consiliere în proiectare până la închiriere și activități proactive de comercializare și comunicare atât cu clienții cât și cu comunitatea.

White Star Real Estate este un important jucător din piața de real estate din Europa. Echipa este activă în Europa Centrală și de Est încă din 1997 finalizând peste 50 de proiecte de dezvoltare în întreaga regiune. Compania oferă clienților servicii imobiliare premium şi servicii de administrare a proprietăților. De asemenea, identifică oportunități și dezvoltă clădiri pe piețele din Europa Centrală și de Est și este prezentă în România din 2006.

Griffes este compania de consultanță imobiliară fondată în 2016 de Andreea Păun, în urma unei experiențe de peste 15 ani în industria imobiliară și marketingul proprietăților. Portofoliul de clădiri de birouri al Griffes atinge 95,000 mp și include proprietăți prestigioase precum clădirea Unirii View din centrul Bucureștiului, Record Park în Cluj-Napoca, Muse din București, Paltim din Timișoara și alte câteva proiecte în orașele regionale. Printre chiriasii asistați de Griffes în dezvoltarea sau înființarea de operațiuni în România se numără: compania IT și outsourcing Wipro Technologies, compania japoneză de software NTT Data, consolidarea centrului de tehnologie al Porsche în Cluj-Napoca, ATOS IT Solutions, IPSOS Research, Veeam Software, MassMutual, PayPoint International.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion (FIMTF) va avea loc în perioada 9-11 septembrie, la Cluj-Napoca.

Festivalul Transilvania Fashion se ține pe esplanada Cazinoului

Articolul următor
Ofertantul declarat câștigător pentru zonele Gilău și Dej este Zadiloc (județul Maramureș) - cu propuneri de 58 și 51 de milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată).

Zadiloc și Claro Build vor întreține drumurile din Dej, Gherla și Gilău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share