Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bruxelles – Săptămâna Regiunilor. Întâlnire Boc – Ferreira

În calitate de președinte al Comisiei pentru Buget și Coeziune a Comitetului European al Regiunilor (CoR), am avut plăcerea să o întâlnesc pe doamna comisar Elisa Ferreira.

Edilul clujean Emil Boc s-a întâlnit, în preambulul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor (EWRC), cu comisarul european pentru politica de coeziune, Elisa Ferreira.

“În calitate de președinte al Comisiei pentru Buget și Coeziune a Comitetului European al Regiunilor (CoR), am avut plăcerea să o întâlnesc pe doamna comisar Elisa Ferreira.

Întâlnirea a fost concentrată pe următoarele teme: implementarea eficientă a fondurilor europene de coeziune în fiecare regiune a Europei, importanța susținerii politicii de coeziune după 2027, ca principala politică ce ține Europa unită și solidară.

Nicio regiune a Uniunii Europei nu trebuie uitată sau abandonată. Politica de coeziune aduce investiții, locuri de muncă și o bună calitate a vieții în fiecare colț al Europei. Fără coeziune, UE nu va exista”, a rezumat Boc.

EWRC este cel mai mare eveniment anual de la Bruxelles dedicat politicii de coeziune. Acesta a devenit o platformă unică de comunicare și relaționare, reunind regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv politicieni, administratori, experți și cadre universitare.

EWRC a contribuit, în mare măsură, la promovarea învățării politicilor și a schimbului de bune practici. În 2021, cea de-a doua ediție digitală, a atins un record de 18.000 de participanți înregistrați și 300 de sesiuni, implicând 590 de parteneri.

Această ediție va oferi ocazia de a dezbate, menținând comunitățile conectate, făcând schimb de bune practici și idei între parteneri și participanți, patru teme: tranziția ecologică, coeziunea teritorială, tranziția digitală, responsabilizarea tinerilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte de 11 milioane de euro pentru eficientizare energetică prin PNRR în Bihor

Articolul următor
Un spectacol de drone, video mapping și artificii, de la ZCJ, a cuprins pe scurt esența comunității clujene,

270.000 de oameni la Zilele Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share