Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de 11 milioane de euro pentru eficientizare energetică prin PNRR în Bihor

Consiliul Județean Bihor a depus luni, 10 octombrie, patru proiecte de eficientizare energetică în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Practic, se propune reabilitarea mai multor clădiri aflate în proprietatea Consiliului Județean Bihor, printre care și fosta Policlinică Mare, viitorul sediu al instituției, cu scopul de a reduce consumul anual de energie.

Alte obiective sunt: creșterea gradului de confort termic prin reducerea pierderilor de căldură, reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de ventilație, reabilitarea finisajelor interioare și reabilitarea anvelopei clădirilor.

Proiectele au fost depuse pentru a primi finanțare europeană prin PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice. Valoarea totală estimată a investițiilor este de 11,4 milioane de euro, fără TVA.

Proiectele depuse sunt următoarele:

  • „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea clădirilor situate în Oradea, strada Dunărea, nr.2”, valoare totală: 4.884.240 Euro, fără TVA;
  • „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea clădirii situate în Oradea, str. Republicii, nr.35”, valoare totală: 5.064.720 Euro, fără TVA;
  • „Creșterea eficientei energetice și reabilitarea a 3 imobile ale DGASPC Bihor, valoare totală: 1.295.720 Euro, fără TVA;
  • „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului terapie ocupațională de la Spitalul de Psihiatrie Nucet, valoare totală: 194.840 Euro, fără TVA.

Sesiunea de depunere a proiectelor pe această componentă a început luni, 10 octombrie 2022 și se încheie pe 23 octombrie, ora 23:59. După această etapă, urmează cea de verificare și contractare a proiectelor câștigătoare, cu termen de finalizare în 31 decembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
TRANSAVIA, una dintre finalistele programului BVB Made in Romania din acest an, propune o platformă de asociere pentru cele mai valoroase și sustenabile mărci românești, cu scopul creării de conținut și de noi experiențe pentru consumatori.

TRANSAVIA inițiază, alături de reputate mărci românești, programul Autentic Românesc

Articolul următor
În calitate de președinte al Comisiei pentru Buget și Coeziune a Comitetului European al Regiunilor (CoR), am avut plăcerea să o întâlnesc pe doamna comisar Elisa Ferreira.

Bruxelles - Săptămâna Regiunilor. Întâlnire Boc – Ferreira

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share