Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul și Timișoara solicită sute de milioane de lei din PNRR, pentru reabilitări de clădiri sau achiziția de mijloace de transport în comun nepoluante

Timișul și Timișoara au depus în aceste zile solicitări de mai multe sute de milioane de lei, cereri de finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență. Investițiile sunt din diferite domenii, dar cea mai mare parte a solicitărilor se referă la reabilitarea energetică a mai multor clădiri din domeniul educației, cel al sănătății, al protecției persoanelor cu dizabilități sau locuințe. Totodată, primăria Timișoara va cere bani pentru achiziționarea de mijloace de transport în comun nepoluante, tramvaie, autobuze și troleibuze.

Consiliul Județean Timiș solicită aproape 77 milioane lei prin PNRR, după ce a depus 12 proiecte într-o singură zi. Banii vor avea ca destinație, dacă vor fi obținuți, mai multe centre școlare speciale, centre de asistență pentru persoane cu dizabilități, sau de recuperare, respectiv un bloc de locuințe.

Consiliul Județean Timiș a depus un număr de 12 proiecte pentru a obține finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării. Pentru acestea, Consiliul Județean solicită un total de 76.642.195 lei. Inițiativele vizează renovarea energetică a mai multor obiective de infrastructură educațională, administrativă și de îngrijire și asistență pentru persoane cu dizabilități.

Liceului Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” îi este asigurată cea mai mare sumă, de peste 25 de milioane de lei.

Au fost depuse spre finanțare următoarele obiective: Centrul școlar pentru educație incluzivă „Paul Popescu Neveanu” – 4.8 milioane lei; Centrul școlar pentru educație incluzivă „Constantin Pufan” – 7.6 milioane lei; Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” – 25.2 milioane lei; Centrul școlar pentru educație incluzivă „Alexandru Roșca” – 4.2 milioane lei; Centrul școlar pentru educație incluzivă „Constantin Păunescu” – 6 milioane lei; Clădire administrativă – 6.8 milioane lei; Bloc cu locuințe de serviciu în regim de înălțime S+P+3E – 4.6 milioane lei; Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ciacova – 6.5 milioane lei; Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara – 4.7 milioane lei; Sediul DGASPC Timișoara – 1.3 milioane lei; Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia – 4.5 milioane lei.

Pe lângă proiectele depuse luni, în cadrul primului apel al PNRR a fost solicitată o sumă de 12 milioane lei, pentru renovarea energetică a altor trei obiective din patrimoniul și administrarea Consiliului Județean Timiș.

Trebuie precizat că sumele prezentate sunt pentru cheltuielile eligibile finanțate 100% prin PNRR, la care se adaugă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile, sumă asigurată din bugetul de stat.

Primăria Timișoara își propune să ceară suma de 259 de milioane de lei din PNRR pentru cumpărarea de noi mijloace de transport în comun pentru oraș. Suma ar urma să fie suplimentată cu alte 49 de milioane de la bugetul de stat Consilierii locali vor avea la vot în una din viitoarele ședințe de plen un proiect de hotărâre care vizează solicitarea de fonduri pentru modernizarea transportului public din oraș.

Proiectul propune achiziționarea de noi vehicule pentru flota de transport, respectiv 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie și 8 troleibuze cu motor electric. Suma solicitată de Timișoara este de circa 308,5 milioane de lei.

Finanțarea solicitată de 259 milioane de lei, fonduri provenite prin PNRR, la care se adaugă 49 de milioane de lei pentru TVA, cheltuieli suportate din bugetul de stat. Distribuția per tip de vehicul este următoarea: 85,4 milioane de lei pentru autobuze, 199,2 milioane de lei pentru tramvaie și 23,9 milioane pentru troleibuze.

Primăria Timișoara a anunțat că a depus cereri de finanțare prin PNRR pentru încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei. Sunt proiecte pentru reabilitarea energetică a două unități de învățământ și pentru Spitalul Municipal al orașului.

De asemenea, Primăria Timișoara a solicitat finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru mai multe proiecte, care vizează obiective de investiții în școli și spitale. În prezent, au fost depuse trei proiecte noi pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului.

Proiectele sunt: „Realizare șarpantă, reabilitarea termică și modificări interioare la corp școală Colegiul Național Ana Aslan Timișoara” – 5.380.422,49 lei (TVA inclus);„Lucrări de reabilitare pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon prin creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara” – 19.002.772,81 lei (TVA inclus); „Reabilitare Școala Gimnazială 1- Școala Verde Inteligentă” – 14.427.114,42 lei (TVA inclus)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Vest are la dispoziție fonduri regionale în valoare de 1,18 milioane de lei, de la Uniunea Europeană. Demarează noua versiune a Regio

Articolul următor
Structura de resort a Consiliului Județean (CJ) a realizat o analiză a numărului de autorizații de construire și certificate de urbanism din primele nouă luni din 2022 și a evoluției lor în ultimii cinci ani.

Mai multe acte de urbanism eliberate la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share