Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casa Tradițională – Ediția a – III – a

17 sportivi de performanță din cadrul a opt școli din Arad, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, vor fi beneficiarii proiectului „Casa Tradiţională – ediția a III-a”.

Elevii sunt sunt de la școlile: Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Economic Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, Colegiul Național „Vasile Goldiș” și Școala Gimnazială Vladimirescu.

Astfel că, în perioada 25-27.11.2022, proiectul social-educativ „Casa Tradițională – ediția a III-a” va fi susținut cu ajutorul organizatorilor și voluntarilor asociației. În cadrul evenimentului se vor desfășura mai multe ateliere din câteva discipline importante, precum: Educație juridică (susținut de Cristian Dănileț și Gianina Nicoleta Clop), prevenirea Cyber Bullying-ul (susținut de Andreea Coziltea), activități recreaționale (susținut de Valentin Alexandru Radu).

Obiective

Obiectivele specifice ale atelierelor propuse în cadrul acestui proiect sunt:

  • Dezvoltarea gândirii logice;
  • Dezvoltarea abilităților de intercomunicare;
  • Lucrul în echipă;
  • Activități recreative;
  • Conștientizarea și prevenirea comportamentelor nocive;
  • Prevenirea CyberBullying-ului;
  • Creșterea conștientizării în rândul adolescenților cu privire la responsabilitatea față de repercusiunile acțiunilor lor, față de mediu și de societate;
  • Facilitarea dezvoltării unui echilibru mental prin recreere, prin promovarea beneficiilor obținute din conexiunea cu natura.

„Proiectul «Casa Tradiţională» a luat naștere în anul 2019 și datorită rezultatelor pozitive pe care le-am avut, ne-am dorit să devină o tradiție anuală, astfel că în 2022 am ajuns la cea de-a III-a ediție. Obiectivele principale ale acestui proiect sunt: conectarea adolescenților cu natura într-un cadru autentic în care promovăm valorile tradiționale.” povestește Sebastian Martian Sbîrcea, președintele Asociației Exploratorilor Puscații.

Pentru fiecare ediție se are în vedere formarea unui grup de adolescenți, care vor fi beneficiarii direcți ai evenimentelor organizate. Beneficiari pot fi elevi și studenți cu merite deosebite și adolescenți ai diferitelor centre de plasament sau alte centre de îngrijire. Ca metodă de lucru a acestui proiect este crearea de activități de tip schimb de experiență, în care adolescenții au posibilitatea să se interconecteze și să învețe prin strategii comune.

În dezvoltarea atelierelor și a activităților, sunt implicați voluntari și invitați, persoane cu experiență și calificare din diferite domenii, în funcție de tema ediției.

„Nu ne limităm doar la ateliere și prezentări, avem planificate și câteva activități în natură, care vor avea ca scop principal parcurgerea unor trasee montane, vizitarea unor obiective turistice (Groapa Ruginoasă, Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Meziad) și cunoașterea mediului natural înconjurător” spune Valentin Alexandru Radu, membru activ implicat în proiectele asociației.

Tematica proiectului „Casa Tradițională” – ediția a III-a

Organizatorii și-au propus pentru anul acesta recompensarea performanțelor sportive în rândul adolescenților prin organizarea activităților în natură, dar și prin crearea unui context în care ei vor putea dobândi unele noțiuni despre responsabilitatea civică și asumarea rolului lor în societate.

Invitații speciali care s-au implicat în proiect au fost: VeDem Just – Asociația Voci pentru Democrație și Justiție.

Parteneri

Organizarea acestui eveniment social nu ar fi fost posibil fără suportul și ajutorul partenerilor: Arsat Industrie, Hennlich, Promun, Vechiul Cazinou, Medinet Hygiene Consulting, Pensiunea Danciu, Legal Documents, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltarea Durabilă Bihor, Asigurari Victoria Arad, conducerea Colegiului Economic Arad, a Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” și a Școlii Gimnaziale Vladimirescu, dar și persoanelor fizice care au dorit să rămână în anonimat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O echipă a TeraSteel a fost prezentă la SHARE Belgrad, eveniment ce reunește specialiști internaționali în arhitectură și construcții.

TeraSteel și-a prezentat soluțiile constructive la SHARE Belgrad

Articolul următor

Aramis, cel mai mare exportator autohton al României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share