Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Sibiu, 530 de companii IT generează o cifră de afaceri de peste 160 milioane de euro

În județul Sibiu activează aproximativ 530 de companii în domeniul IT&C, iar acestea generează o cifră de afaceri anuală de peste 160 de milioane de euro.

„În Sibiu, sectorul IT&C este pe locul 8 în topul activităților economice, dar pe primul loc la activitățile creative și inovative. 350 din aceste companii activează în municipiul Sibiu”, spune Cătălin Mihacea, președintele Asociației SibiuIT.

„În anul 2021 în mediul de afaceri în domeniu IT era reprezentat de 530 de companii. Acestea au angajat 3.500 de angajați. Și care generează o cifră de afaceri de 160 de milioane de euro. Primele 20 de companii au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar 10 dintre ele sunt în asociație”, spune Mihacea.

Asociația SibiuIT are în prezent 24 de membri, iar până la sfârșitul anului viitor își propune să aibă 30 de membri și să încheie cinci parteneriate strategice.

Primele 10 companii sibiene din domeniu, după cifra de afaceri, sunt Visma Software, Azets Insight, Regnology Romania, ProIT, Intelligent IT, Adi Com Soft, Industrial Software, I.T.Perspectives, Ropardo, Elrond Network etc. Majoritatea dintre acestea au acționariat românesc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima aterizare oficială pe Aeroportul de la Ghimbav-Brașov

Articolul următor

AESTATES, cheia pentru investiții pe Coasta de Azur

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share