Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA România, angrenată într-un proiect european de formare a angajaților

Inovează, Descoperă, Evoluează, Aplică (IDEA) este un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 la nivelul companiei clujene NTT DATA Romania.

În cadrul acestuia, angajații au oportunitatea de a-și îmbunătăți nivelul competențelor și de a obține certificări în domeniul IT&C prin participarea la programe de formare susținute de traineri acreditați. Până acum, 186 de angajați din NTT DATA Romania au absolvit cursurile IDEA.

Ei au obținut certificări în domenii ca ITIL®4, Power BI, Embedded, AUTOSAR, Functional Safety- ISO26262, Business Analysis Entry Level Certificate in Business Analysis ECBA, Writing Clean Code with SOLID Principles și Six Sigma Green Belt.

“Proiectul nu se termină aici. Urmează să fie organizate și alte programe de formare pentru colegii noștri. În IT, poate mai mult decât în orice alt domeniu, procesul de învățare nu se termină niciodată”, potrivit conducerii companiei.

Stagii de practică pe bani de la UE

În toamnă, 248 de studenți, majoritatea din Transilvania și Banat, au beneficiat de stagii de practică în cadrul unui alt proiect al NTT DATA Romania, „Practicăm Excelența” (PEX), finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. De acesta au beneficiat tineri din centrele universitare Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Obiectivul a fost creșterea ratei de participare a studenților la programe de învățare la locul de muncă din sectoarele economice cu potențial competitiv, în cadrul unor parteneriate universități – angajatori nou dezvoltate, pentru a le facilita inserția pe piața muncii după ce au absolvit studii terțiare.

Au fost organizate competiții de lucrări de practică în urma cărora 193 studenți au fost premiați, valoarea unui premiu impozabil fiind de 2.500 de lei. Dintre cei 246 studenți care au finalizat stagii de practică obligatorie din PEX, 87 au continuat cu stagii de practică aprofundată.

Proiectul a urmărit și crearea unei rețele angajator-instituții de învățământ pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel regional și local. PEX s-a desfășurat la sediile companiei din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara. Valoarea proiectului a fost de 4,1 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Specialistul clujean în mobilitate urbană Tudor Măcicășan sugerează prelungirea Centurii Apahida - Vâlcele, Drumul Național 1N, cu 10 km, până la un nod cu Autostrada Transilvania (A3).

Propunere: Centura Vâlcele – Apahida, prelungită până la Autostrada Transilvania

Articolul următor
Evenimentul de lansare a anuarului, organizat de către APPC, în 16 decembrie, de la ora 17:00, la din Cluj-Napoca, va găzdui și o dezbatere privind amenințările la care sunt supuși jurnaliștii din România.

Asociația presei clujene lansează un anuar aniversar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share