Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romanian-American Foundation finanțează o școală de producători locali

Civitas încurajează dezvoltarea locală și regională, dar și economia socială | Foto: FCSC

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (FCSC) și-a propus să demareze proiectul la finele lunii.

Școala de producători locali este un program de training pentru antreprenori din sectorul agroalimentar inițiat de FCSC cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation (RAF) care va debuta în 31 ianuarie. Programul este împărțit în trei module și durează șase zile. În acest timp antreprenorii locali învață cum să își dezvolte afacerea lor cu produse locale, ghidați de experți în business, finanțări și marketing.

Modulele se referă la dezvoltarea afacerii (ianuarie – februarie), atragerea de finanțări (martie) și marketing (noiembrie). Marton Balogh le va spune ce finanțări pot accesa pentru a-și dezvolta ferma sau unitatea de producție, iar de la Florin Pop vor învăța cum să își dezvolte afacerea și cum să investească inteligent.

Marius Cobârzan va veni cu sfaturi practice din culisele marketingului produselor locale, pe care antreprenorii să le poată aplica chiar după finalizarea modulului. Programul FCSC – RAF va fi gratuit și se va adresa micilor producători agroalimentari.

Continuatori ai Romanian-American Enterprise Fund

FCSC derulează programe și proiecte în domeniul dezvoltării locale și regionale, construind modele de intervenție inovative, sustenabile și cu impact în societate. Aceasta propune proiecte interdisciplinare ce vizează dezvoltarea comunitară și buna guvernare, antreprenoriatul și economia socială, consolidarea societății civile și dezvoltarea economică rurală. Organizația cuprinde două birouri regionale, localizate în Cluj-Napoca și Odorheiu Secuiesc.

RAF a fost înființată, în 2009, ca un continuator al Romanian-American Enterprise Fund. Creat în 1994 de către Congresul SUA și finanțat prin US Agency for International Development, RAEF a fost pionier al unei abordări integrate bazate pe activități de investiții și dezvoltare. La finalul mandatului său, RAEF a returnat jumătate din grantul inițial către US Treasury Department. Restul de jumătate și întregul profit realizat pe durata existenței fondului au constituit capitalul RAF, care a ajuns la 175 de milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noutăți importante despre Romcab SA Târgu Mureș

Articolul următor

Teren al SC Nicovala Sighișoara scos la vânzare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share