Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ceasurile de citit consumul de apă din Timișoara vor fi înlocuite cu altele digitale, care vor transmite singure indexul

Societatea timișoreană de apă și canal Aquatim nu va mai fi nevoită să își trimită oamenii la citit de contoare prin oraș. În urma unui proiect cu fonduri europene, contoarele vor ”trimite” singure la sediul central al societății datele legate de indexul consumului de apă, după ce la branșamente vor fi montate contoare digitale.

Consilierii locali timișoreni au aprobat participarea primăriei la derularea unui proiect extrem de interesant, care va permite digitalizarea rețelei de contoare destinate citirii consumului de apă din oraș, dublată de transmiterea la distanță a datelor colectate, spre un server central.

Contribuția proprie a Municipiului Timișoara la finanțarea proiectului ”Sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în Municipiul Timișoara” presupune pentru primărie asigurarea unei părți de cofinanțare în cuantum de 186.120 lei (fără TVA) reprezentând 1,88%, din valoarea totală eligibilă a proiectului;
”Municipiul Timișoara se obligă să asigure resursele financiare necesare implementării optime a proiectului în condițiile acordării finanțării nerambursabile, pe durata derulării ”Sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în Municipiul Timișoara”. Sumele necesare cofinanțării vor fi cuprinse în bugetul local aferent perioadei de implementare a proiectului”, se spune în proiectul aprobat.

În vederea creșterii gradului de digitalizare, Aquatim S.A. a depus o cerere de finanțare pentru proiectul ” Sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în Municipiul Timișoara” în valoare de 12,5 milioane de lei, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 9,9 milioane lei (fără TVA)..

Investiția va presupune instalarea a 8.000 de contoare inteligente de branșament, module de comunicație, care transformă informația analogică oferită de contor și în informație digitală, pe care o transmite la distanță; infrastructură de comunicație, care preia datele transmise de modulele de comunicație și le transportă către platforma digitală de colectare date; platforma de colectare a datelor de la contoare, aici ajung datele de la contoare, unde sunt prelucrate, analizate și puse la dispoziția celorlalte sisteme digitale din cadrul companiei de apă (soft de facturare, sistem MDM – Meter Data Management, platformă software de analiză avansată a consumurilor și alarmelor, portal client etc); o platformă software MDM (Meter Data Management); un sistem informatic de management a pierderilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Județean Timiș și-a stabilit obiectivele investiționale noi pe anul în curs

Articolul următor

Gebrüder Weiss România a finalizat extinderea hub-ului logistic din Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share