Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a devenit centru de recoltare Babeş-Papanicolaou şi HPV

Femeile din Braşov şi împrejurimi sunt invitate să se programeze la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în cadrul centrului de recoltare organizat la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov.

 

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa prealabil telefonic în următorul intervalul orar:   Lu-Mie: 12.00-13.00, Marţi – Joi – Vin: 13.00-14.00, la numărul de telefon 0724.248.970.

 

Acordarea serviciilor medicale de screening – recoltare test Babeș-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu, se realizează astfel:

  • În Cabinetul de Planning Familial (Policlinica Tractorul, Str. Olteţ nr. 2, Parter)

(Lu-Mie: 08.00-13.00, Marţi – Joi – Vin: 14.00-17.00).

 

Femeile care vin pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

“Prin organizarea centrului de recoltare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov oferim tuturor femeilor din localitate şi împrejurimi posibilitatea de a se testa și trata gratuit în cel mai accesibil mod, toate serviciile fiind finanţate din proiect. Cea mai eficientă modalitate de a preveni cancerul de col uterin este testarea, care poate pune în evidenţă orice fel de schimbări ce apar în zona colului uterin. Depistat şi tratat corect şi la timp, cancerul de col uterin poate fi vindecat. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening!”, a declarat Dr. Cosmina UZUN, manager proiect.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

 

Screening-ul poate detecta anumite tipuri de cancer într-un stadiu incipient, când tratamentul este mai eficient. Pentru unele tipuri de cancer, există și stadii precanceroase care pot fi detectate prin screening și tratate pentru a preveni dezvoltarea cancerului.

Cancerul de col uterin adesea NU are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat.

Doamnelor, dacă aveţi vârsta între 24 şi 64 de ani, nu aşteptaţi instalarea simptomelor, ci testaţi-vă!

Toate activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener al British Council - Romania (BC-R), au invitat să participe masteranzi și doctoranzi, în matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, știința mediului, mecanică, între 20 și 35 de ani.

British Council și UBB vor organiza Game of Science în România

Articolul următor

România, A.D. 2023, 9 februarie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share