Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autoritățile din Timiș și Timișoara au semnat contracte de finanțare pentru proiecte din PNRR, în valoare de zeci de milioane de lei

Autoritățile locale timișene și timișorene au semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea, din bani PNRR, a mai multor obiective educaționale și de sănătate. Este vorba de mai multe milioane de lei.

Administrația județeană a semnat contractele de reabilitare cu finanțare din PNRR pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Păunescu din Recaș și pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia.

CJ Timiș a depus, în luna octombrie 2022, 13 proiecte pentru a obține finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării, solicitând în total suma de 80.819.887,7 lei fără TVA. Inițiativele vizează renovarea energetică a mai multor obiective de infrastructură educațională, administrativă și de îngrijire și asistență pentru persoanele cu dizabilități.

Joi au fost semnate două contracte de finanțare depuse în runda a doua. Astfel, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Păunescu din Recaș vor fi executate lucrări de reabilitare termică a clădirii și de modernizare a sistemelor de instalații, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice din surse regenerabile. Totodată se va realiza termoizolarea pereților exteriori, a acoperișului și a soclului, precum și schimbarea instalației de încălzire, modernizarea instalației de apă caldă și a celei electrice și nu în ultimul rând, va fi montat un sistem de climatizare cu recuperare de căldură. Valoarea totală a acestei investiții este de 5.897.812,04 lei fără TVA.

Cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare va asigura renovarea energetică moderată a clădirii Corp C1 – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia. Și în acest caz vor fi executate lucrări de reabilitare termică a clădirii și de modernizare a sistemelor de instalații din clădire. Dintre lucrările prevăzute, amintim: termoizolarea pereților exteriori, a acoperișului și a soclului; înlocuirea în totalitate a tâmplăriei; modernizarea instalației de încălzire și a celei de iluminat artificial; dotarea clădirii cu un sistem de ventilație centralizat și cu unul de climatizare tot centralizat; utilizarea de surse regenerabile; realizarea unui sistem de ventilație/climatizare cu recuperare de căldură. Valoarea totală eligibilă a investiției este de 4.388.291, 69 lei fără TVA.

De asemenea, Primăria Timișoara a obținut o finanțare de 29,6 milioane de lei pentru două proiecte de eficientizare energetică la Colegiul Ana Aslan și la Clinicile Noi de la Spitalul Municipal de Urgențe Timișoara. Toate proiectele vizează eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului. Proiectele sunt finanțate prin Componenta C5 – Valul Renovării – din Planul Național Redresare și Reziliență (PNRR) 2020-2026.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior, înlocuirea tâmplăriei. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul clădirii va fi furnizat din surse regenerabile. Valoarea contractată este de 6.402.703 lei (TVA inclus).

Eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile. Valoarea contractată este de 23.198.898 lei (TVA inclus).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Doi tineri au realizat la Timișoara, cu sprijinul ZF, un sistem inteligent de protecție a pietonilor

Articolul următor

Seria de evenimente „Secretele antreprenorului de succes” începe la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share