Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primele foraje pe Centura Beiuș

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost instalată prima foreză pe traseul Centurii Beiuș. Din această săptămână, constructorul a început execuția primelor lucrări.

„Lucrările de foraj au început în aval de Beiuș, pe malul drept al Crișului Negru, la podul ce va traversa râul. S-au forat 10 piloți, din cei 486 câți trebuie forati în total pentru construcția celor 2 poduri și a celor 3 pasaje supraterane. Până la sfârșitul lunii vor mai fi instalate în șantier încă 2 foreze”, a precizar Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Reamintim că ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de Consiliul Județean Bihor în data de 17 februarie. Contractul cu liderul asocierii care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor, Drum Astfalt, a fost semnat în data de 2 februarie.

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” a fost stabilită la 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

Parametri

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ryanair a anunțat programul de operare pentru sezonul de vară 2023 aferent celor cinci rute operate de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean.

Ryanair lansează patru rute noi de la Cluj spre Vestul Europei

Articolul următor

Parteneriat de colaborare între Universitatea Oradea și Institutul Român de la Veneția

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share