Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Timișoara vor găzdui competiții regionale Innovation Labs

Programul de preaccelerare destinat startup-urilor tehnice Innovation Labs a marcat deschiderea înscrierilor.

Două dintre cele patru concursuri programate pe plan regional vor avea loc în Banat și Transilvania.

Programul de preaccelerare destinat startup-urilor tehnice Innovation Labs a marcat deschiderea înscrierilor. Accesul echipelor în programul de mentorat de 10 săptămâni va avea loc în urma voturilor obținute prin participarea la unul din cele patru competiții (hackathon) aferente celor șase centre universitare.

Hackathon-ul din București va fi pentru echipe din capitală (inclusiv invitate din Craiova, Constanța), Brașov, Sibiu, organizat în 18-19 martie. Competiția din Cluj-Napoca va fi organizată în 25-26 martie, la ABC Incubator, iar cea din Timișoara (inclusiv invitate din Oradea), în 25 și 26 martie la Cowork Timisoara. La Iași vor participa, în 18-19 martie, la Palatul Braunstein, și echipe din Suceava.

Acestea sunt evenimente-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic sâmbătă și duminică. Sunt așteptate să se înscrie echipe care au o idee constând într-o soluție tehnică care adresează o problemă reală, dar și participanți individuali care se pot alătura unei echipe.

Echipele participante pot fi formate exclusiv din studenți; spin-off din mediul universitar (cercetători cu rezultate deosebite); din studenți și antreprenori cu experiență. Programul propune ca verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce, Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0, Sustainability.

Echipele care se vor califica, în urma competițiilor, în programul de mentorat de 10 săptămâni, vor participa la sesiuni de instruire de grup și 1:1, la prelegeri susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie, inclusiv reprezentanți ai partenerilor programului. Toate eforturile se vor canaliza, pentru fiecare echipă, spre dezvoltarea de la idee la un produs minim viabil.

Cele mai bune produse vor fi prezentate de către echipe publicului larg la Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, în 28 și 29 mai. Innovation Labs este un program coordonat de Asociația Tech Lounge și implementat cu Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis și Timișoara Startups.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În vecinătatea mall-ului Zalău Value Centre (ZVC) va începe curând construirea noului ansamblu propus de dezvoltator împreună cu investitorii.

Mall-uri la foc automat în Zalău. Ce apare lângă Value Centre

Articolul următor

Oradea își atrage turiștii cu promoții și gratuități și în anul 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share