Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania răscumpără aproape 1 milion de acțiuni

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT) Cluj a aprobat răscumpărarea a maximum 900.000 acțiuni (din totalul celor 4 milioane de aprobate a fi răscumpărate de către adunarea generală extraordinară a acționarilor) cu valoarea nominală de 10 lei/acțiune.

Diriguitorii celei mai mari bănci din România au dat liber la răscumpărări.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT) Cluj a aprobat răscumpărarea a maximum 900.000 acțiuni (din totalul celor 4 milioane de aprobate a fi răscumpărate de către adunarea generală extraordinară a acționarilor) cu valoarea nominală de 10 lei/acțiune.

Prețul va fi cel minim egal cu cel de piață de la Bursa de Valori București din momentul efectuării achiziției și un maxim de 40 lei, conform prețurilor zilnice de tranzacționare la BVB, valabile în perioada de răscumpărare, consemnează un raport al casei de brokeraj BRK Financial Group.

Potrivit raportului financiar pe 2022, BT a realizat un profit anual de 2,4 miliarde de lei, față de 1,7 miliarde în 2021. Activele grupului financiar au ajuns, în 2022, la 140 miliarde lei.

Creditele au crescut până la 68 miliarde, iar depozitele, la 119 miliarde (79 miliarde ale persoanelor fizice, iar 39 miliarde, ale celor juridice). Profitul net consolidat al grupului este de 2,4 miliarde de milioane lei, din care cel al băncii, de 2,1 miliarde. Profitul operațional al băncii a crescut la 2,6 miliarde.

Rata expunerilor neperformante este de 2,44% la 31 decembrie 2022, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 195%. Solvabilitatea BT, cu profit inclus, este de 21,62%, iar fără profitul aferent anului 2022, este de 19,26%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“După rezolvarea celui mai greu “nod” peste Someș - varianta ocolitoare a orașului Beclean și reabilitarea podului CFR Coldău, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, condus de viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, mai aduce un mărțișor pentru orașul nostru: anume modernizarea Gării Beclean pe Someș, prin ordinul nr. 472 din 28 februarie 2023, în valoare de 8,5 milioane de euro”.

Gara din Beclean, modernizată cu 8,5 milioane de euro

Articolul următor
Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) își pot digitaliza procesele de achiziții cu ajutorul experților Cluj IT Cluster (CITC).

IMM-urile românești, sprijinite de la Cluj în digitalizarea achizițiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share