Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul investițiilor europene: “Lansăm apelul pentru Spitalul Regional Cluj”

Cea mai mare alocare din Programul Sănătate 2021-2027 este destinată infrastructurii spitalicești (2,8 miliarde euro), printre investițiile majore numărându-se trei spitale regionale de urgență (SRU).

Trei spitale regionale, șapte județene și 20 locale sunt investițiile pe care oficialul clujean le vrea începute în acest an.

Cea mai mare alocare din Programul Sănătate 2021-2027 este destinată infrastructurii spitalicești (2,8 miliarde euro), printre investițiile majore numărându-se trei spitale regionale de urgență (SRU). Mai sunt cuprinse lucrări pentru șapte spitale județene și 20 de spitale publice mici, municipale și orășenești, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

În 2023, prin Programul Sănătate vor fi deschise 79 de apeluri, de 5,45 miliarde de euro, pentru investiții în infrastructura de sănătate, servicii de screening, medicină de familie și medicină școlară, digitalizarea sistemului public de sănătate, soluții de cercetare cu aplicabilitate în domeniul medical.

„Anul acesta încep primele investiții în sistemul public de sănătate prin programul special dedicat acestui sector, astfel încât până la finalul lui 2023 va putea fi accesat peste 90% din bugetul record de 5,8 miliarde de euro.

În următoarele luni vom da oficial startul apelurilor pentru SRU de la Iași, Cluj și Craiova, pentru cel puțin 7 spitale județene, cât și pentru modernizarea și  dotarea spitalelor publice municipale și orășenești, investiții în ambulatorii sau cabinete ale medicilor de familie sau medicină școlară.

O mare parte a fondurilor disponibile prin Programul Sănătate va fi dirijată către prevenție, primul apel pentru servicii de screening urmând a fi lansat în trimestrul 3 al acestui an, pentru ca numărul deceselor din boli tratabile să se micșoreze considerabil.

Numărul estimat de beneficiari ai serviciilor de prevenție finanțate este de 800.000 de persoane. Vom finanța programe de screening pentru depistarea din timp a unor afecțiuni oncologice, dar și pentru altele precum tuberculoză sau hepatite.

Începând din acest an, se vor putea accesa fondurile destinate digitalizării sistemului prin dezvoltarea Observatorului Național pentru Date în Sănătate. Odată ce toate aceste investiții se vor finaliza, România va deveni o țară în care nu pășești cu frică într-o unitate medicală”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Programul Sănătate este un program multifond finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul Social European, cu o alocare de 5,8 miliarde euro. Aceasta vine în continuarea eforturilor bugetului de stat și bugetelor locale în sprijinirea implementării Strategiei Naționale de Sănătate 2022-2030 prin finanțarea de investiții atât în asistența prespitalicească și spitalicească, precum și în reziliența sistemului de sănătate. În cadrul Programului Sănătate, vor mai fi deschise apeluri de proiecte în cursul anilor 2024, 2025 și 2026.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Edilul localității, Sorin Timiș, a inițiat un proiect de 50 de milioane de euro în vederea modernizării Spitalului de Recuperare Borșa (SRB), dar spune că acest lucru este posibil doar prin trecerea acestuia în subordinea primăriei.

50 de milioane de euro pentru noul spital din Borșa. Care sunt planurile

Articolul următor
Creșterea continuă se datorează angajamentului Corteva de a ajuta fermierii să-și mărească productivitatea și calitatea culturilor printr-un portofoliu extins de produse și servicii care combină genetica, soluțiile de protecție a plantelor și agricultura de precizie.

Creștere puternică a afacerilor Corteva în România, în 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share