Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul primește 51 de milioane de euro prin PNRR

Ultimele patru contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vizează modernizarea infrastructurii educaționale și a două blocuri de locuințe sociale din Zalău.

Administrația locală din “capitala” Sălajului va beneficia de 23 de milioane de lei pentru a-și moderniza școlile și locuințele sociale.

Ultimele patru contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vizează modernizarea infrastructurii educaționale și a două blocuri de locuințe sociale din Zalău.

Internatul și sala de sport a Liceului Pedagogic G. Șincai, Grădinițele Pinochio și Voinicel vor intra într-un proces de modernizare, cu lucrări de creștere a eficienței energetice. Principalele lucrări care vor fi realizate sunt izolarea clădirilor, refacerea finisajelor exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, refacerea șarpantelor și a finisajelor interioare.

Blocurile de locuințe sociale C11 și C12 vor intra în reabilitare, urmând să beneficieze de izolare termică și de refacerea finisajelor exterioare. La interior, instalațiile sanitare, termice și electrice vor fi înlocuite, iar finisajele, refăcute. Valoarea celor patru contracte se ridică la 23 de milioane de lei, iar valoarea celor 17 contracte de finanțare semnate până acum prin PNRR este de 258 de milioane.

“Liceul Șincai, Grădinițele Pinochio și Voinicel se alătură celor șase unități de învățământ pentru care am semnat deja contracte de finanțare în vederea creșterii eficienței energetice. La Zalău, banii europeni atrași pentru modernizarea unităților de învățământ configurează o infrastructură școlară de nivel european.

Mă bucur că un alt contract de finanțare vizează reabilitarea a două blocuri de locuințe sociale. Investițiile la aceste obiective sunt absolut necesare. Odată cu finalizarea lucrărilor, aspectul zonei va fi mult îmbunătățit. Lucrările realizate vor crea condiții mai bune pentru beneficiarii acestor locuințe”, spune edilul Ionel Ciunt.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), va derula, în premieră în România, un nou program de licență, cu predare în limba engleză, care vizează comportamentul și bunăstarea animalelor.

USAMV Cluj va pregăti specialiști în bunăstarea animalelor

Articolul următor
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a prezentat subiectele principale de discuție ale românilor cu ION, soluția de AI creată de cercetători și experți în tehnologie din țară pentru a reprezenta vocea cetățenilor. 

Chatbotul ION, dorit la Cluj și Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share