Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MetaWealth™, platforma revoluționară de investiții în fracțiuni din active imobiliare s-a lansat în România

Startup-ul Fintech MetaWealth™, cu birouri în București, Dublin și Toronto, care a fost fondat de un grup de investitori de calibru pasionați de fintech și având experiență la nivel global din America de Nord până în Uniunea Europeană, s-a lansat în România, conectând vânzătorii de active imobiliare cu micii investitori/cumpărătorii printr-o nouă oportunitate de investiții care va revoluționa industria imobiliară.

Lansarea în România coincide cu lansarea internațională a fintech-ului în Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada, și vine pe fondul unei îngrijorări globale accentuate referitoare la stabilitatea sistemelor operaționale bancare din Statele Unite ale Americii.

„Domeniul imobiliar a fost dintotdeauna o investiție mult mai sigură, mai ales în perioade turbulente când valoarea banilor se depreciază și activele intangibile își pierd valoarea”, spune Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth. „Când ne-am imaginat prima dată proiectul MetaWealth, eu și partenerii mei am vrut să aducem laolaltă industriile pe care le cunoaștem cel mai bine – imobiliare și tehnologie – pentru a oferi investitorilor imobiliari un instrument revoluționar perfect sincronizat cu lumea de astăzi. Sistemul bancar românesc este unul dintre cele mai solide din Europa și a fost mereu un partener puternic și de încredere pentru domeniul imobiliar, dar ne bucurăm să lansăm MetaWealth în acest context și să punem la dispoziția dezvoltatorilor locali o platformă care îi ajută să își ducă proiectele la nivelul investițional global.”

Printre fondatorii și proprietarii MetaWealth™ se numără doi investitori și dezvoltatori imobiliari cu experiență – Michael Topolinski și Richard McLaughlin-Duane – cu un portofoliu cumulat de investiții și proiecte imobiliare în dezvoltare de 1,3 miliarde USD, Amr Adawi, un antreprenor cu experiență directă în dezvoltarea unor startup-uri fintech cu active de peste 8 miliarde USD, și Darren Carvalho, fost vicepreședinte la Goldman Sachs, care aduce în proiect o experiență aprofundată acumulată lucrând cu portofoliul de companii și startup-uri existente și potențiale al GS Growth Equity Group.

„Investiția în proprietăți imobiliare este un proces complex, care durează aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist și implică verificarea bunului, semnarea actelor, preluarea proprietății, închirierea acesteia și gestionarea ei ulterioară”, spune Darren Carvalho, co-fondator. „Prin intermediul MetaWealth, oricine poate obține beneficiile economice ale investițiilor în proprietăți imobiliare, printr-un proces care durează doar 5-10 minute, față de cele 6 luni necesare în mod normal pentru documentarea, realizarea și finalizarea unei astfel de investiții”.

Acest lucru este posibil prin intermediul aplicației mobile MetaWealth™, care permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare deja verificate de experți și închiriate, sub formă de token-uri digitale. Utilizatorii vor beneficia astfel de randamente din chirii, precum și din aprecierea activelor, cu o investiție inițială de cel puțin 100 de dolari.

Investitorii vor beneficia de un flux de venituri pasive pe termen lung, care generează un randament constant de aproximativ 6-7% pe an reprezentând venituri din chirii, precum și o apreciere suplimentară a activelor estimată la 5-8% pe an.

În același timp, activele imobiliare aduc utilizatorilor și un Profit la Achiziție (Profit on Purchase – PoP) imediat, rezultat din diferența dintre prețul de achiziție și evaluarea oficială de piață a activului, realizată recent de Colliers International. De exemplu, pentru primul activ imobiliar disponibil acum la lansarea aplicației, reducerea negociată de MetaWealth™ la achiziție este de peste 357.000 USD, ceea ce reprezintă un preț cu 17,5% mai mic față de prețul pieței.

Pe de altă parte, dezvoltatorii imobiliari și proprietarii au acum oportunitatea să își prezinte activele unui public global, având astfel acces la noi investitori și structuri de capital inovatoare.

„Ne concentrăm pe oportunități de investiții care au cel mai bun potențial de câștig ajustat la risc, de la proiecte rezidențiale la clădiri de birouri, retail sau logistică. În prezent, platforma MetaWealth are în portofoliu un activ imobiliar în valoare de 2 milioane USD (30 de apartamente noi fără ipotecă, închiriate integral), iar al doilea activ în valoare de 2,5 milioane USD va fi disponibil la începutul lunii aprilie.

De asemenea, suntem în negocieri pentru al treilea și al patrulea activ imobiliar care urmează să fie integrate în platforma MetaWealth, obiectivul nostru fiind să integrăm pe platformă 8 active imobiliare, cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de dolari și să ajungem la un total de 20.000 de utilizatori activi, până la sfârșitul anului”, adaugă Michael Topolinski, co-fondator.

MetaWealth™ se adresează cu precădere profesioniștilor, din  mediul urban, cu un nivel de venit peste media națională, care doresc să își investească economiile în mod sigur și profitabil, dar care, în general, nu își pot permite să dedice timp și bani pentru a achiziționa un întreg activ imobiliar.

Funcționalitățile de securitate și conformitate de ultimă generație integrate în platformă, inclusiv procesele KYC integrate și standardele ridicate adoptate, oferă un mediu de investiții sigur și securizat pentru toate părțile implicate, subliniază Amr Adawi, co-fondator.

„MetaWealth™ a dezvoltat o tehnologie proprie în curs de brevetare care utilizează tehnologia Web3, inclusiv blockchain, pentru a crea o infrastructură digitală și servicii sigure, securizate și transparente. Această platformă nu numai că simplifică procesul de tranzacționare, reducând atât durata, cât și costurile aferente, ci revoluționează piața tradițională de investiții imobiliare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, care schimbă modul în care investițiile sunt realizate la nivel global”, concluzionează el.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Holcim România, sub o nouă identitate vizuală, adoptă un model integrat de decarbonizare și lansează ECOPlanet PLUS

Articolul următor

Oradea și Brașovul au cele mai ieftine abonamente lunare de transport în comun

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share