Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digitalizarea administrației publice: două companii de IT din Sibiu, contractate de primării și consilii județene din țară

Două companii de IT au fost selectate în cadrul mai multor proceduri de licitații publice organizate în ultima lună pentru a digitaliza mai multe administrații locale și județene din țară. Este vorba de implementarea unor proiecte de management performant al primăriilor și al consiliilor județene, care să ajute la reducerea birocrației și să îmbunătățească relația oamenilor cu statul.

Pe parcursul ultimei săptămâni au fost anunțate rezultatele atribuirii mai multor contracte care prevăd implementarea unei infrastructuri bazate pe cloud pentru debirocratizarea proceselor instituțiilor publice. Spre exemplu, compania sibiană Mindsoft IT Solutions a câștigat cinci astfel de proiecte în țară. Unul dintre ele este „Module informatice front-office și back-office pentru simplificarea procedurilor administrative vizând competențe exclusive” în cadrul proiectului „Management performant și proceduri simplificate pentru competențele exclusive la nivelul Municipiului Vatra Dornei”.

Obiectul general al acestui proiect, conform informațiilor din licitația publică, este continuarea măsurilor de consolidare a capacitații instituționale și eficientizarea activității la nivelul Primăriei Municipiului Vatra Dornei „prin introducerea utilizării de instrumente de management al calității și performanței în administrația publică locală”.

Valoarea totala a achiziției, fără TVA, este de 2,1 milioane lei.

Aceleiași companii i s-a atribuit licitația cu titlul „Sistem informatic integrat pentru simplificarea procedurilor administrative vizând competențele partajate, la nivelul municipiului Hunedoara”.

Reducerea birocrației și simplificarea procedurilor administrative, atât pentru cetățeni și mediul de afaceri, cât și la nivel intern și intra-instituțional sunt principalele așteptări menționate de autoritățile din Hunedoara: „Astfel, prin prezentul proiect se oferă o alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor gestionate de municipalitate, prin preluarea documentelor și datelor în format electronic de la cetățeni/mediu de afaceri, urmărind-se creșterea gamei de servicii oferite în sistem electronic, disponibilitate extinsă a serviciilor electronice către cetățeni, creșterea eficienței în tratarea solicitărilor”.

Pentru acest contract firma sibiană va primi aproape 2,3 milioane lei.

Mindsoft IT Solutions a câștigat și un contract asemănător în județul Suceava, pentru proiectului „Management performant pentru municipiul Fălticeni”. Obiectivul constă în achiziția și implementarea unor module informatice noi (front-office și back-office) care vor acoperi necesitățile instituției pentru servicii electronice complete, vizând competențele exclusive ale Primăriei Municipiului Fălticeni, se arată în descrierea licitației. Achiziția include totalitatea echipamentelor, licențelor pentru software de sistem și de aplicație și serviciilor IT de implementare a funcționalităților specifice platformei integrate, instruire utilizatori, necesare pentru operaționalizarea unui sistem integrat pentru servicii electronice complete vizând competențele exclusive ale primăriei, care să respecte totalitatea cerințelor funcționale și tehnice solicitate în caietul de sarcini. Valoarea totală a achiziției este de 2,1 milioane lei.

Compania a mai câștigat un proiect de implementare a unui sistem informatic integrat pentru simplificarea procedurilor administrative, precum și unul de mentenanță a aplicației INFOCET – management de documente, registratură electronică, scanare documente, pe care le va implementa la Primăria mun. Moreni, județul Dâmbovița, respectiv la Primăria Deva, jud. Hunedoara.

O altă firmă din Sibiu, Sobis Solutions, va ajuta autoritățile județului Ialomița să scape de birocrație prin implementarea unei infrastructuri cloud based pentru debirocratizarea proceselor instituției. Compania a câștigat licitația în cadrul proiectului „Ecosistem digital instituțional pentru eficientizarea activității administrației publice la nivelul Consiliului Județean Ialomița”.

Valoarea totală a achiziției, fără TVA, este de 2,1 milioane lei.

MINDSOFT IT SOLUTIONS SRL a fost înființată în anul 2020 cu obiectul de activitate „Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)”. În al doilea an de activitate a raportat venituri de peste 8 milioane de lei și un profit net de aproape 3,5 milioane lei.

SOBIS SOLUTIONS SRL este o firmă de IT cu sediul în localitatea Arpașu de Sus, înființată cu 24 de ani în urmă. Între timp, pe lângă activitățile legate de tehnologie, compania s-a dezvoltat într-un grup ce oferă nu doar soluții business, ci și activități în domeniile gastronomie și turism.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sezonul estival va marca mai multe oportunități de călătorie spre destinații din Europa și Orientul Mijlociu de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), dar şi creşteri semnificative de frecvenţe pe mai multe destinaţii.

Unde zburăm în vară de pe Aeroportul Cluj. 65 de destinații în program

Articolul următor
Am fost gazdele partenerilor din consorțiul acestui proiect DIHsP4Medicine, care au venit la Cluj cu scopul de a se conecta cu ecosistemul regional de inovare în ceea ce privește domeniul sănătății.

Startup-urile de eHealth forțează pătrunderea în sistemul de stat în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share