Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Miliardar austriac, salvator al grupului Leoni

2022 s-a încheiat pentru Leoni cu vânzări de 5,1 miliarde euro, asemănătoare cu 2021, și cu un profit înainte de taxe și impozite de 11 milioane, infim față de 2021, de 130 milioane

Compania Leoni, care deține două fabrici de cablaje auto din Bistrița, vrea să își rezolve gravele probleme financiare prin aducerea unui investitor strategic austriac, care să îi plătească datoriile și să asigure continuarea activității.

2022 s-a încheiat pentru Leoni cu vânzări de 5,1 miliarde euro, asemănătoare cu 2021, și cu un profit înainte de taxe și impozite de 11 milioane, infim față de 2021, de 130 milioane, conform Bistrița Business. După o încercare nereușită de a vinde divizia Automotive Cable Solutions, Leoni pare să își fi găsit un salvator în persoana miliardarului Stefan Pierer, care deține 20% din acțiunile grupului german.

Potrivit declarațiilor oficialilor Leoni, Pierer vrea să realizeze o injecție de capital de 150 milioane de dolari și să preia o datorie de 762 de milioane. În urma tranzacției, Pierer va deveni unicul acționar al Leoni, iar compania nu va mai fi listată la bursă. În același timp, Leoni se află în negocieri avansate cu creditorii săi financiari cu privire la un concept de restructurare.

Acest plan vizează reducerea semnificativă a datoriilor companiei și asigurarea de lichidități. Conform Consiliului de Administrație al Leoni, este singura soluție de restructurare rămasă disponibilă pentru companie. Conceptul de restructurare va asigura finanțarea Leoni până la sfârșitul lui 2026.

Leoni a intrat pe piața din România în 2000, unde a deschis opt fabrici sau puncte de lucru (Arad, Bistrița, Pitești, Beiuș, Luduș, Marghita, Bumbești-Jiu. În 2016, a fost înființat primul Shared Service Center Leoni, în Cluj-Napoca.

Leoni este cel mai mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, cu 5.000 de salariați. Pierer este fondatorul companiei de investiții Cross Industries și acționar majoritar al producătorului de motociclete și mașini sport Pierer Mobility, care deține mărcile KTM și Husqvarna Motorcycles.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Nurol este în continuare în cărți, pe A3, pentru a marca ținta de 1.000 km de autostrăzi și drum expres în România, conform Asociației Pro Infrastructură (API).

Nurol a depășit termenul din contract pentru autostrada Sălaj – Bihor

Articolul următor

Oradea Transport Local s-a clasat pe locul 2 în topul transportului urban din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share