Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest și-a asigurat contracte pe doi ani în avans

Societatea clujeană de construcții are, la început de an, un portofoliu de contracte de 42 de milioane de euro.

Nord Conforest Cluj-Napoca a încheiat anul trecut cu o afaceri de 93 milioane lei, iar pe acest an estimează o creștere de 30%, potrivit Agenda Construcțiilor. La începutul lui 2023, compania avea un portofoliu de contracte semnate și care beneficiază de finanțare de 210 milioane de lei care va asigura, în mare parte, activitatea din următorii doi ani a constructorului.

Nord Conforest a finalizat ca antreprenor general ansamblul rezidențial Gloris Village din Gilău. “În 2022 s-a observat o scădere a construcției de locuințe, ca urmare a situației geopolitice din zona noastră, a scăderii puterii de cumpărare a populației, precum și a schimbării condițiilor de creditare din partea băncilor. În următorii doi ani piața locuințelor va scădea la construcțiile noi.

Sunt destul de multe apartamente finalizate și scoase spre vânzare la un preț foarte ridicat, fapt ce reduce vânzările, cumpărătorii așteptând o scădere a prețului. Construcțiile noi vor fi afectate de creșterile de prețuri pentru materiale și manoperă în special, fapt ce va reduce semnificativ interesul de dezvoltare a unor noi proiecte”, a declarat Dorin Așchilean, președintele Nord Conforest.

Prețurile lucrărilor de construcții au crescut constant în ultimele 12 luni, în special din cauza scumpirii materialelor și energiei. În 2023 a crescut și salariul minim pe ramura de construcții, evoluție care a generat o majorare a bugetului salarial al firmei cu până la 15-20%, aspect care se va reflecta și în prețul lucrărilor de construcții, cu până la 18%, spune Așchilean.

“Importăm forță de muncă din diferite țări, 40% sunt cetățeni străini. Pentru a rezolva această problemă pe viitor, ar trebui să avem o strategie națională care să pornească de la sistemul de învățământ.

Să găsim soluții prin care să-i atragem pe tineri spre sectorul de construcții și prin care să-i facem să își dorească să lucreze în această activitate atât de grea. Tinerii pot fi atrași să lucreze în construcții prin asigurarea unor beneficii importante, atractive, pe termen scurt cât și lung”, a spus oficialul Nord Conforest.

Societatea dispune de o stație de mixturi asfaltice în comuna Bonțida (Cluj), dar și de o stație de betoane și o baza de producție, în Cluj-Napoca. Nord Conforest dezvoltă în regie proprie și proiecte rezidențiale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Flota de transport public a Clujului, înrolată în aplicația Hereitis

Articolul următor
Printre acestea se află Deltamed Gilău, dotLumen Cluj-Napoca (județul Cluj), Transavia Sântimbru (Alba), IRUM Reghin (Mureș).

Companiile din Ardeal, între finalistele Made in Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share