Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Telegondola din Borșa, promovată la Tourism and Travel Expo

În cadrul evenimentului Tourism and Travel Expo (TTE), din perioada 6-9 aprilie, vizitatorilor le este adresată invitația de a explora turistic și cultural România. Le sunt prezentate și produsele turistice comune cu Republica Moldova, în scopul includerii lor în planurile de vacanță ale acestui an.

Stațiunea de sporturi de iarnă din Maramureș este popularizată în cadrul pavilionului românesc de la Chișinău.

În cadrul evenimentului Tourism and Travel Expo (TTE), din perioada 6-9 aprilie, vizitatorilor le este adresată invitația de a explora turistic și cultural România. Le sunt prezentate și produsele turistice comune cu Republica Moldova, în scopul includerii lor în planurile de vacanță ale acestui an.

„Menirea noastră, a miniștrilor care gestionează domeniul turismului de o parte și alta a Prutului, este de a găsi soluții pentru eliminarea barierelor legislative, care să ne permită realizarea unui scop comun: promovarea unitară a destinației turistice România – Republica Moldova”, a declarat Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Ceremonia de deschidere a fost oficiată în prezența omologului său de peste Prut, Sergiu Prodan. Odată cu lansarea parteneriatului strategic în domeniul turismului al celor două țări, vor fi organizate prezentări ale destinațiilor. Partea română prezintă informații de interes despre oferta turistică națională, noi produse turistice comune (inclusiv rute cultural turistice), turismul cultural și religios.

Vizitatorii TTE au parte și de un spectacol românesc. Meșterii populari din Maramureș și Suceava sunt implicați în demonstrații de olărit și sculptat în lemn, iar arta încondeierii ouălor, în preajma sărbătorilor pascale, sugerează caracterul culturii din România. Muzica și dansul tradițional sunt promovate de ansamblul Ciprian Porumbescu (Suceava).

Produsele culinare și vinurile locale pot fi degustate de vizitatori. O altă atracție este telegondola din orașul Borșa (județul Maramureș). Lângă schiuri sau în cabină, cei care vor dori să se transpună cu gândul pe pârtie vor putea imortaliza momentul printr-o fotografie.

Pavilionul național organizat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului la TTE are 77 mp. Sunt prezente Consiliile Județene Maramureș, Suceava, Tulcea, Buzău, Bacău, Primăriile Suceava, Botoșani, Bușteni, Măcin, Borșa. Sunt prezente Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, Asociația Națională a Agențiilor de Turism, Asociația Incoming România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai mare eveniment dedicat leadership-ului feminin a avut loc la Cluj

Articolul următor
7.500 de participanți veniți să vadă oferta de job-uri a unor mari angajatori din zona Transilvaniei, dar și cea a școlilor, liceelor și universităților clujene a consemnat Târgul Locurilor de Muncă și Orientare în Carieră (TLMOC). 

1.200 de joburi aruncate pe piață într-o zi la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share