Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul care va lega Autostrada M4 din Ungaria cu DX Arad – Oradea va avea 50 km

Conectarea României cu Ungaria se va face printr-un nou drum de legătură ce va trece pe la Salonta.

Proiectul presupune un nou drum care va avea o lungime totală de 50 de kilometri, din care 43 de kilometri vor fi construiți pe teritoriul statului maghiar și restul de 8 kilometri, în România.

Drumul va lega orașele Salonta și Békéscsaba, prin nordul localității Méhkerék, urmând a fi conectat la autostrada M4 din Ungaria.

Acest tronson va fi cuprins în proiectul Drumului Expres Arad – Oradea. Traseul Drumului Expres va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulație.

Reamintim că marți, 4 aprilie, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, au semnat la București acordul dintre Guvernul României și Guvernul Ungariei privind conexiunea Drumului Expres Arad – Oradea cu Ungaria, printr-un punct nou de trecere a frontierei în Salonta.

 

„Cheia acestui succes este faptul că noi pe partea ungară vom duce Drumul Expres Budapesta – Békéscsaba până la granița cu România. Atunci va exista posibilitatea ca acest drum să se interconecteze cu drumurile expres din țara dumneavoastră”, a precizat Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei.

„Ar trebui ca în vara acestui an să avem acordul de mediu pentru Drumul Expres, iar în toamnă se va finaliza proiectul tehnic, ca să putem lansa în licitație execuția până la sfârșitul acestui an. Termenul de finalizare a întregului proiect este 2026”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Trei tronsoane

Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad. Valoarea totală estimată a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de 10,7 miliarde lei 10.710.315.053,99, inclusiv TVA. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Drumul Expres Arad – Oradea se realizează în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Consiliul Județean Arad, Primăria Arad și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O propunere venită la nivel județean vizează crearea unui organism care să ia măsuri în funcție de datele actualizate din turism.  

Sălajul a pierdut 40% din turiști. "Avem nevoie de un brand de județ"

Articolul următor
Aeroportul clujean a înregistrat creşteri semnificative ale traficului de pasageri, înregistrând, în primul trimestru al anului, 600.000 de pasageri, în urcare cu 6% faţă de trim. I din 2019 (atunci cel mai bun din istoria AIAIC) şi în creștere cu 80% faţă de trimestrul I din 2022.

Record: 10.000 de pasageri într-o zi pe Aeroportul Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share