Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorul german ifm va inaugura peste o lună a doua fabrică la Sibiu. „E prima din Europa certificată cu medalia de aur pentru clădiri sustenabile”

Investitorul german ifm, prezent în Sibiu din anul 2015, a finalizat construcția în Zona Industrială Vest a celei de-a doua fabrici. Inaugurarea va avea loc peste o lună, iar managerii de la Sibiu spun că e prima fabrică din Europa care primește medalia de aur din partea organismului de certificare germană a clădirilor sustenabile (DGNB).

Prezentă în România cu trei societăți comerciale – una de vânzări (ifm electronic) și două de producție (ifm efector din 2015 și ifm prover din 2017) -, investitorul german ifm va inaugura în data de 23 mai a doua fabrică în Zona Industrială Vest a Sibiului. Este vorba despre ifm prover, care produce senzori industriali de presiune, nivel și debit. Noua locație de producție este planificată să ajungă la patru module de producție. În primul pas care va fi inaugurat în luna mai, s-au executat primul modul de producție, depozitul și spații administrative cu o suprafață desfășurată de 13.000 mp.

Alex Magdoiu, managing director al companiei, ne-a spus că noua locație va fi o clădire sustenabilă, fiind prima de pe continentul european care primește certificarea la acest nivel.

„Avem confirmarea organismului DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, în germană) – organismul de certificare germană a clădirilor sustenabile. Fabrica ifm din România va fi prima fabrică din Europa care va fi certificată cu aur conform standardului DGNB International. Asta înseamnă că am acordat o atenție sporită soluțiilor necesare pentru a atinge aceste criterii – discutăm în primul rând de o creștere a eficienței energetice a clădirii prin materialele și sistemele instalate cum ar fi pompe de căldură, panouri fotovoltaice, pardoseală activă, dar nu în ultimul rând și de alte aspecte cum ar fi utilizarea unor materiale și soluții în faza construcției cu un impact cât mai mic asupra mediului dar și a persoanelor care-și vor desfășura activitatea în noua clădire. Ca și exemplu, betonul folosit în realizarea construcției, care contribuie semnificativ la amprenta de CO2 a oricărei clădiri, a fost unul verde, cu emisii de CO2 reduse. Pe toata durata șantierului am acordat o mare atenție pentru aspectele legate de managementul deșeurilor dar și a degajărilor de praf de pe șantier etc. Totul a fost în detaliu planificat și a dus în final la această realizare”, ne-a explicat Alex Magdoiu.

Odată cu noua fabrică, compania de vânzări se mută și ea alături de fabrica de producție. „Dorim o dezvoltare pe termen lung și o creștere puternică a numărului de angajați în următorii 10 ani. Practic, în România ifm rămâne cu cele trei SRL-uri în două locații – ambele în Zona Industrială Vest a Sibiului, în zona Aeroportului”, a precizat Alex Magdoiu.

alex magdoiu ifm sibiu

Alex Magdoiu a fost prezent la gala The Voices of Business Awards din Sibiu, numărându-se printre premianții revistei Transilvania Business. IFM EFECTOR – parte a grupului IFM din Essen, Germania – produce și dezvoltă soluții Industry 4.0 inovatoare, software şi produse cloud corespunzătoare care fac procesele comerciale utilizabile digital, oferă noi opțiuni de control holistice pentru eficiență sustenabilă şi optimizarea costurilor. În plus, IFM oferă produse pentru imagistica industrială şi comunicații, precum și sisteme de identificare şi sisteme pentru mașini de lucru.

Alex Magdoiu a spus în cadrul evenimentului că „Sibiul este un oraș cu o dezvoltare economică puternică”. „Avem planuri mari. Am ajuns la 700 de angajați pe cele două firme. Ca și planuri, tocmai inaugurăm acum într-o lună noul sediu de producție, a doua fabrică în orașul Sibiu și ne bucurăm de rezultate, de oameni competenței, de infrastructură bună – e un mediu propice și o cultură apropiată de vestul Europei”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Iulius Mall Cluj, deschis în a doua zi de Paște. Programul Cinema City și Auchan

Articolul următor

"Vom impune constructorilor de autostrăzi sistemul bonus-malus"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share