Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul de execuție a Lotului 2 al Inelului Rutier Metropolitan

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat joi 12 aprilie, la sediul instituției, contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 2 al Inelului Rutier Metropolitan.

Contractul s-a semnat cu SC PORR CONSTRUCT SA, firma care a câștigat licitația. La parafarea documentului a fost prezent și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fără TVA.

„În următoarele trei luni, firma PORR va realiza proiectul tehnic și va trece la obținerea avizelor necesare. Ne propunem ca în cursul lunii august să începem lucrările. Pentru lotul I ne propunem ca până la finalul lunii aprilie să adjudecăm câștigătorul. De asemenea, documentele necesare au fost încărcate în sistemul electronic al Programului Anghel Saligny, urmând ca după Paște să se semneze contractul de finanțare pentru acest proiect”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

Șapte oferte pentru Lotul 1

În cadrul licitației postate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru Lotul 1 au fost depuse șapte oferte, procedura fiind în prezent în etapa de evaluare.

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” va fi finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală va reprezenta 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Reamintim că pentru realizarea acestei investiții s-a înființat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară formată din Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea. Au fost, de asemenea, încheiate protocoale de colaborare cu Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lou Bega, La Bouche, Corona, Ice MC, Capella, Double You, Rednex și Bellini vor concerta la prima ediție a evenimentului Discoteca '90

Discoteca ’90, show de cinci ore la Polivalenta din Cluj

Articolul următor
În calitate de tânăr deputat, care simte pulsul generației din care face parte, prin proiectele legislative pe care le inițiez încerc să mențin trendul pentru județul meu și să îl extind la scară națională.

Cum s-a născut proiectul de lege privind ”lanțul scurt de aprovizionare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share