Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ABC Incubator va promova practicile sustenabile

Consultantul financiar Bruno Delepierre și distribuitorul de mâncare sănătoasă Nutriento au susținut prezentări la ABC Incubator, în cadrul primei întâlniri Spark Cluj din acest an. 
Bruno Delepierre a prezentat practicile durabile influențate de sistemul monetar | Foto: ABC Incubator

Noul incubator de afaceri Cluj a găzduit o întâlnire despre sustenabilitate, subiect din ce în ce mai dezbătut în zilele noastre.

Consultantul de business Bruno Delepierre și distribuitorul de mâncare sănătoasă Nutriento au susținut prezentări la ABC Incubator, în cadrul primei întâlniri Spark Cluj din acest an. Evenimentul a vizat practicile sustenabile din sectorul agro-alimentar local, fiind urmat de un workshop interactiv pe tema practicilor durabile influențate de sistemul monetar susținut de Bruno Delepierre.

Directorul general al Global Entrepreneurship Network este un antreprenor belgian în serie de companii care a fondat inclusiv o organizație de cercetare care dezvoltă cunoștințe și soluții pentru ca persoanele, organizațiile și factorii politici să lucreze și să trăiască mai durabil. Bruno Delepierre (foto) a fost recrutor de talente pentru Massachusetts Institute of Technology.

Cel mai nou incubator de business al Clujului

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de networking și o demonstrație susținută de Nutriento. Linnify și Nutriento sunt principalele proiecte demarate de întreprinzătorul Cătălin Briciu (foto) folosindu-se de experiența sa de pe piața americană. El a contribuit la dezvoltarea mai multor startup-uri inovatoare, ce promovează un stil de viață sănătos sau dezvoltă produse digitale de succes cu ajutorul unei echipe tech de top.

“A cunoaște care sunt bunele practici poate contribui la o bună desfășurare a lucrurilor în ecosistemul local”, susțin organizatorii evenimentului. Activitatea de la ABC Incubator face parte dintr-un program Erasmus+ derulat de Uniunea Europeană în vederea creșterii gradului de conștientizare a importanței practicilor sustenabile în ecosistemele locale.

Noua clădire de birouri de pe strada C. Brâncuși este un incubator de tehnologie concretizat printr-o investiție de 8 milioane de euro, unde 150 de informaticieni învață să își transforme ideile în afaceri într-o perioadă de maximum trei ani. Unii dintre ei au ieșit pe piață cu soluții de reducere a facturilor la curent electric sau aplicații ce reduc risipa alimentară.

Proiectul aparține AROBS Transilvania Software, companie clujeană ce a dezvoltat prima mașină electrică autohtonă, jumătate din finanțare pentru ABC Incubator provenind din fonduri europene. Clădirea este gândită încât să stimuleze creativitatea și să ofere rezidenților confort pentru a evolua: spații inovatoare, tehnologii de ultimă oră.      

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 60 de mii de bilete de tratament în 2023. Vezi care sunt stațiunile și tarifele 

Articolul următor
“Echipa noastră este foarte bucuroasă și în același timp recunoscătoare pentru efortul remarcabil depus și pentru obținerea locului I la Seismic Design Competition (SDC 2023) San Francisco"

Clujul și-a acontat trofeul de inginerie seismică din San Francisco

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share