Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Timișoara intră în topul plăților online

Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din țară, a raportat în primul trimestru al anului, tranzacții de 350 milioane euro prin intermediul tuturor metodelor de plată disponibile (mobil, desktop, tabletă).
Aplicațiile permit atât tranzacțiile la comercianți, cât și plata facturilor la utilități | Foto: Netopia Payments

Patru orașe din Transilvania și Banat apar în clasamentul tranzacțiilor la început de an.

Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din țară, a raportat, în primul trimestru al anului, tranzacții de 350 milioane euro prin intermediul tuturor metodelor de plată disponibile (mobil, desktop, tabletă).

Tranzacțiile online procesate au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului precedent, iar valoarea medie a unei tranzacții a fost de 265 lei. Netopia a înregistrat 90% dintre comenzi în România, următoarele țări ca relevanță fiind Italia, Marea Britanie, Germania, Franța, Spania și SUA.

Dintre orașele din țara noastră, podiumul este ocupat de București (40%), Cluj-Napoca (10%) și Timișoara (7%), urmate de Brașov, Ploiești, Iași, Sibiu. Domeniile din care provin comercianții sunt diverse, inclusiv transport, fashion, IT&C și electrocasnice.

Principalele platformele folosite de comercianți în primul trimestru sunt WooCommerce – modulul WordPress, conduce cu 50%, urmat de platformele Custom cu 15% și Shopify, cu 9%. Netopia are peste 30 de integrări cu diverse platforme, locale și internaționale. În primul trimestru din 2023, peste 66% dintre români au folosit smartphone-ul pentru a face cumpărături.

„Din 2017 am observat că smartphone-ul devine din ce în ce mai important pentru români în ceea ce privește cumpărăturile online. Am investit, de-a lungul anilor, în multiple servicii și funcționalități, menite să facă procesul de plată cât mai simplu și intuitiv posibil.

Lucrăm în permanență la dezvoltarea și implementarea mai multor trenduri de UI și UX, astfel încât să oferim utilizatorilor finali o experiență de plată cât mai ușoară și accesibilă”, a declarat Horia Grozea, Sales & Business Development Director al Netopia Payments.

Pentru 2023, obiectivele de business ale companiei includ consolidarea poziției de lider pe piața de procesare a plăților în e-commerce, prin investiții continue în tehnologie pentru a dezvolta cele mai avansate soluții de plată.

Grupul Netopia este un conglomerat de companii românești format din Netopia Payments, mobilPay Wallet, web2sms și Kartela. 24.000 de afaceri din industria de e-commerce folosesc serviciile și soluțiile grupului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania (A3) va fi terminat în această vară, dar nu are continuitate.

Autostrada spre nicăieri

Articolul următor
La sediul Ministerului și Investițiilor și Proiectelor Europene au fost semnate 27 contracte de finanțare pentru modernizarea și reabilitarea unor situri turistice din programul „România Atractivă”.

Vin banii pentru castelele Transilvaniei. Restaurări de 43 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share