Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Investițiile în software ale companiilor din sănătate sunt o raritate în România”

În România, trebuie, mai întâi, să digitalizăm spitalele, să renunțăm la foaie și pix; abia apoi putem vorbi de inovație: interesul investițional din partea furnizorilor de servicii de healthcare din România e foarte redus, la fel ca și complexitatea eventualelor proiecte.

O analiză a dezvoltatorului IT clujean OVES Enterprise relevă carențele în tehnologie din domeniul medical.

“În România, trebuie, mai întâi, să digitalizăm spitalele, să renunțăm la foaie și pix; abia apoi putem vorbi de inovație: interesul investițional din partea furnizorilor de servicii de healthcare din România e foarte redus, la fel ca și complexitatea eventualelor proiecte. Dintre proiectele pe care le dezvoltăm în această zonă, unul singur este în țară”, spune Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

“Pandemia a determinat furnizorii de healthcare să accelereze investițiile în software și în tehnologie. După o perioadă de diminuare a investițiilor post pandemie, organizațiile se regrupează și vizează investiții mai targetate, prin care să fructifice avantajele investițiilor anterioare și să facă față mai bine creșterilor de cheltuieli, lipsei de personal și inflației.

Furnizorii de servicii medicale caută acum soluții software pentru a crește productivitatea și a automatiza sarcinile, cu scopul final de a îmbunătăți rezultatele financiare și a oferi servicii superioare în îngrijirea pacienților”, se menționeză în analiza OVES.

Compania este implicată, în prezent, pentru clienții din healthcare, în opt proiecte de dezvoltare de soluții software, cu potențial foarte mare de creștere. Pentru OVES Enterprise, segmentul healthcare reprezintă 17% din afaceri.

Compania estimează că ponderea acestui sector va rămâne la un nivel similar în 2023, dar în contextul unei creșteri de 100% a business-ului total. OVES Enterprise este o companie clujeană de dezvoltare de software ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data, cu 200 de angajați și colaboratori în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Într-o singură zi la Bursa de Valori București (BVB) s-au desfășurat 36 de adunări generale ale acționarilor.

Banca Transilvania va da acțiuni gratuite, Transilvania Broker – dividende

Articolul următor

 7 din 10 angajați primesc beneficii extrasalariale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share