Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linia expres către aeroport va avea tarif dublu la Cluj

Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT) cere ca taximetriștii să poată practica un tarif dublu de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), precum Compania de Transport Public (CTP).
Linia dedicată spre aerogară va fi deservită exclusiv de autobuze electrice | Foto: CTP

Noua linie de autobuze electrice Aeroportul Cluj – Piața Mihai Viteazul suscită discuții aprinse.

Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT) cere ca taximetriștii să poată practica un tarif dublu de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), precum Compania de Transport Public (CTP).

“Nu poate decât să ne bucure că mobilitatea urbană reușește să conecteze în sfârșit AIAIC de centrul municipiului, dar nu putem trece cu vederea tariful pentru prestație, dublu față de cele practicate pentru o călătorie.

Sigur, implică costuri suplimentare, probabil, care trebuie să se regăsească în costurile călătoriei, dar ne întrebăm de ce serviciul de taximetrie nu se dorește sub nicio formă reglementat în incinta aeroportului?

De ce pick-up din fața aerogării nu poate fi taxat suplimentar, conform reglementărilor în vigoare, doar așa e în toate aeroporturile din Europa?”, conform AMTT.

Circulă doar pe timp de zi

Consilierul local Alexandra Oană contestă atât traseul ales de CTP, cât și prețul practicat de operatorul de transport public, considerat drept unul prohibitiv și care nu încurajează mijloacele ecologice.  “Linia ce va opera la prețul de 6 lei / călătorie pornește din parcarea AIAIC, cu acces la terminalul de plecări și la sosiri, dar se oprește în Piața Mihai Viteazul, fără să își continue traseul spre zona gării și autogării.

Cu alte cuvinte, Aeroport Expres nu asigură conexiunea directă Aeroport – Gară -Autogară, așa cum ne-am fi așteptat cu toții și cum ar impune bunele practici de mobilitate urbană. Apoi, costul unei călătorii pe linia Aeroport Expres este dublu față de cel de pe liniile cu care se suprapune parțial. Linia 5 are un traseu mai lung, la jumătate din preț.

Atrag atenția CTP că lipsa conexiunii directe cu Gara și Autogara, lipsa curselor pe timpul nopții și tariful dublu periclitează atractivitatea liniei Aeroport Expres și riscă să o condamne la eșec. După ce am așteptat atât de mult introducerea acestei linii, e dezamăgitor să o vedem implementată atât de deficitar”.

Opririle pe traseu, doar la cerere

CTP a anunțat că, din 2 mai, va introduce o nouă linie pentru transportul public din municipiu, A1E, pe ruta AIAIC – Piața Mihai Viteazul. Aceasta se adaugă liniilor obișnuite deservite de CTP din zona aeroportului: 5 și 8.

Pe linia A1E vor circula autobuze electrice care vor intra în parcarea AIAIC, atât la terminalele plecări și sosiri, pentru a facilita accesul la transportul public direct din aeroport. Biletul se va putea achiziționa direct de la POS-urile din autobuze. Pentru a opri în stație, călătorii vor trebui să utilizeze butoanele de comandă din interiorul autobuzului.

Pe durata călătoriei, mijlocul de transport va opri în stații doar la solicitarea călătorilor prin acționarea unui buton de comandă din interiorul vehiculului. Noua linie va asigura interconectivitatea directă între AIAIC și centrul orașului, oferind o opțiune rapidă și convenabilă pentru clujeni și turiști”, conform CTP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Cariere Oradea, în 6 mai. Vezi care sunt posturile oferite de angajatori

Articolul următor
NTT DATA înființează bursa de excelență Daniel Metz Conducerea companiei de tehnologia informației din Cluj a decis să înființeze o bursă care să poarte denumirea fondatorului acesteia. Ceremonia Tower s-a numit “De la Antreprenoriat spre Alma Mater” și a grupat manageri ai NTT DATA Romania, reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai (UBB) și ai facultăților acesteia, oameni de afaceri. “În semn de profund respect pentru întreaga activitate profesională, amfiteatrul NTT DATA devine amfiteatrul EBS - Expectations Beyond Software. În semn de încredere în contribuția valoroasă pe care o va aduce și mediului academic, NTT DATA în colaborare cu UBB înființează bursa de excelență Daniel Metz. Sub cupola unui eveniment surpriză, “De la Antreprenoriat spre Alma Mater”, am celebrat continuarea unui parcurs profesional vocațional: acela de a inspira generații, de a forma tineri și viitori lideri de succes. Un sfert de secol de carieră antreprenorială dedicată nobilei misiuni de a modela destine și comunități, își urmează acum parcursul natural de la catedra universitară. Tinerii studenți vor avea marea șansă de a-și îmbogăți cunoștințele cu sfaturi de business și de viață valoroase, clădite pe vasta și complexa experiență personală lui Daniel Metz. Alături de colegi cu care echipa EBS România a pornit la drum în anul 2000, de colegi care ni s-au alăturat pe parcurs în cadrul NTT DATA România, dar și de noii colegi ai domnului Metz din cadrul UBB am depănat ore în șir întâmplări și povești de suflet”, au relatat reprezentanții companiei. Daniel Metz a înființat în anul 2000 EBS Cluj, iar compania a avut parte de o dezvoltare accelerată, atrăgând atenția grupului japonez Nippon Telegraph and Telephone Corporation - NTT DATA. Efectivul a crescut de la 53 la peste 1.100 de angajați, În 2016, aceasta a devenit oficial NTT DATA Romania. Compania are acum peste 2.000 de angajați, în Cluj, București, Sibiu, Timișoara, Brașov, Iași, Novi Sad (Serbia). În 2019, Metz a devenit membru al Societății Academice de Management din România, în 2020, membru extern al Institutului de Istorie George Barițiu. Este membru în Consiliul Consultativ Strategic pe probleme socio-economice al rectorului UBB Cluj. Ulterior a renunțat la funcția executivă în companie pentru cariera academică, iar acum susține cursuri la UBB, Universitatea Națională de Apărare București și Academia Forțelor Terestre Sibiu.

NTT DATA înființează bursa de excelență Daniel Metz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share