Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Telenav își închide porțile la Cluj

Centrul din Cluj-Napoca a companiei americane Telenav va fi închis până la finele anului viitor, angajații fiind notificați în 10 mai.
Angajații centrului de la Cluj-Napoca au generat afaceri de 15 milioane de euro în 2021 | Foto: Telenav Europe

Furnizorul servicii bazate pe localizare își va muta activitatea în SUA și China.

Centrul din Cluj-Napoca a companiei americane Telenav va fi închis până la finele anului viitor, angajații fiind notificați în 10 mai, conform Economedia. Activitatea desfășurată la Cluj se va muta în locațiile grupului din celelalte țări. Informația a fost furnizată de Doru Șupeală, fondatorul platformei Hacking Work.

“Vestea proastă este că nu va fi singura știre de acest fel pe care o vom auzi în această perioadă. Încă două companii IT cu vechime pe piața din Cluj (multinaționale din outsourcing, una are sediul în The Office) se pregătesc să anunțe decizii identice. O altă multinațională IT de dimensiuni mari (sediul din Cluj e lângă Iulius Mall) a trecut deja la concedieri în masă, disponibilizările afectând deja zeci de angajați care erau de câteva luni pe bench (nu aveau proiecte plătite de clienți la care să lucreze)”, a relatat Șupeală.

“Am luat această decizie dificilă din cauza mediului macroeconomic dificil. Celor 172 de angajați afectați li se oferă un pachet de sprijin cuprinzător pentru a-i ajuta în perioada de tranziție.

Suntem extrem de recunoscători pentru contribuțiile valoroase ale echipei din Cluj – în special în domeniile de dezvoltare ADAS, redare a hărților ATLAS, OpenTerra și dezvoltare și asistență pentru clienții OEM”, a transmis conducerea Telanav.

Compania a fost printre primele care au introdus servicii de navigație și servicii bazate pe localizare pentru dispozitivele mobile pentru a aduce cea mai bună experiență de navigație pe dispozitivele mobile și mașinile conectate.

Anul trecut, Telenav figura în topul celor mai dorite companii din Cluj dorite de potențialii angajatori, potrivit unui top publicat de platforma Hipo.ro. Studiul a fost realizat de către agenția Catalyst Solutions în perioada decembrie 2020 – aprilie 2021, pe un eșantion de 14.300 de respondenți.

Telenav Cluj avea afaceri de 74 de milioane de lei în 2021, în creștere de la 65 de milioane în anul precendent, în timp ce profitul net urca la 3,7 la 6,6 milioane, iar efectivele, de la 218 la 237 de persoane. Asociat unic era Telenav Germania, iar ca administratori figurau Mihai Barabas și Jin Haiping.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Târg cu Sârg”, un brand pentru promovarea producătorilor locali

Articolul următor
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat eliminarea restricțiilor de deplasare pe A10.

Restricții eliminate pe Autostrada Sebeș – Turda. Reparații pe banii constructorului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share