Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infrastructura balneo și parcurile inteligente din Ardeal primesc finanțare europeană

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a organizat atelierele care vin în sprijinul potențialilor beneficiari interesați să pregătească și să depună proiecte în cadrul Programului Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027.
Atelierele din zona Transilvaniei au adunat potențialii beneficiari interesați | Foto: ADRNV

Parcurile de specializare inteligentă și infrastructura balneo și balneoclimatică – sustenabilitatea proiectelor au fost temele abordate în cadrul a două ateliere.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a organizat atelierele care vin în sprijinul potențialilor beneficiari interesați să pregătească și să depună proiecte în cadrul Programului Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027.

“Prioritatea pentru dezvoltarea parcurilor de specializare inteligentă este o operațiune de importanță strategică la nivelul PRNV 2021-2027 deoarece aceasta asigură susținerea dezvoltării economice prin valorificarea inovării de la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii, dar și a actorilor din ecosistemul de transfer tehnologic”, a motivat ADRNV.

Sprijinirea dezvoltării infrastructurii de agrement (aquapark-uri, parcuri tematice, de distracții sau de aventură) reprezintă altă acțiune din PRNV 2021-2027.

Aceste proiecte din mediile urban și rural, identificate în cadrul strategiilor teritoriale elaborate de către unitățile administrativ-teritoriale din regiune pot primi finanțare pentru investițiile sustenabile ce respectă viziunea PRNV 2021-2027. Noul PRNV beneficiază de o alocare de 1,43 miliarde euro. În premieră, PRNV este gestionat de ADRNV de la Cluj și nu de către autoritățile din București.

Acesta mai propune intervenții pentru dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și infrastructura educațională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Leier a lansat la Iași investiții totale de 60 milioane de euro

Articolul următor

COVER STORY. Mirco Maschio, Președintele Maschio Gaspardo: Succesul în afaceri vine din muncă, competență și curaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share