Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universități din Cluj și Oradea înființează un centru de pregătire a cercetătorilor

Universitatea Babeş-Bolyai Cluj va coordona un proiect câștigător din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de 5,2 milioane de lei (UBB-CORE).
Unul dintre laboratoarele de cercetare ale universității clujene | Foto: UBB

Acesta se va ocupa cu instruirea celor interesați de o carieră în domeniul cercetării științifice.

Universitatea Babeş-Bolyai Cluj va coordona un proiect câștigător din Planul Național de Redresare și Reziliență de 5,2 milioane de lei (UBB-CORE). Proiectul face parte din linia de înființare și susținere financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră Era Talent Platform, inițiată de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Prin acest program, UBB și colaboratori de la Universitatea din Oradea, va deschide Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Cariera de Cercetare (UBB-CORE). Centrul este destinat tuturor persoanelor interesate de o carieră în domeniul cercetării științifice.

UBB-CORE va oferi servicii de orientare în carieră şi suport academic atât pentru studenți (din toate ciclurile de studii licență, masterat, doctorat), cât şi pentru tineri cercetători sau cercetători seniori, care derulează activități de cercetare-dezvoltare-inovare în universități sau instituții de cercetare din România, inclusiv pentru cercetătorii străini sau alte instituții interesate.

Centrul va asigura contactele dintre tinerii cercetători și mari personalități ale lumii științifice care îi pot îndruma pe cei aflați la început de carieră. UBB-CORE va oferi resurse pentru cercetarea științifică, inclusiv accesul la baze internaționale de date și la publicații de prestigiu din întreaga lume.

Acesta va organiza evenimente internaționale dedicate cercetătorilor, în vederea unei mai bune integrări în spațiul academic european şi pentru promovarea ştiinţei în societate.

„UBB-CORE este organizat la noi, este dedicat întregii regiuni, precum și altor persoane și instituții interesante. Mă bucur să văd colaborarea cu colegi-experți de la Universitatea din Oradea, în condițiile în care noi trebuie să concentrăm resursele academice în regiune, într-o logică a cooperării, pentru a crește competitivitatea Regiunii Nord-Vest”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Pe parcursul următorilor trei ani, proiectul se va derula cu finanțarea obținută în urma competiției PNRR, după care va funcționa autonom. UBB reprezintă cea mai mare comunitate academică din țară, cu 55.000 de oameni, din 11 județe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1.000 de zile fără accident de muncă la VPK Packaging Salonta

Articolul următor
Plata cu cardul a fost dezvoltată în toate orașele din țară la Star Taxi, ajungând la 70% în București, Cluj-Napoca, Brașov.

Star Taxi se extinde în Ardeal. Plata cu cardul devine majoritară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share