Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNIR își caută director general și director financiar

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CA al CNIR) a hotărât încheierea unui contract de servicii cu o companie specializată în domeniul resurselor umane, pentru declanșarea procedurii de angajare a directorului general și a directorului economic-financiar”, a menționat președintele acesteia, Marius Sorin Bota.
Marius Bota începe să construiască echipa executivă la CNIR | Foto: X Party & Networking

Noua companie de stat a declanșat procedura de selecție în urma unei decizii a Consiliului de Administrație.

“CA al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) a hotărât încheierea unui contract de servicii cu o companie specializată în domeniul resurselor umane, pentru declanșarea procedurii de angajare a directorului general și a directorului economic-financiar”, a menționat președintele acesteia, Marius Sorin Bota.

“Vom desemna un director general interimar și ceilalți directori (financiar, personal, juridic), ca să putem funcționa. Apoi facem primele angajări, începând cu acești directori. Ulterior lansăm procedurile de selecție a managerului final, tot pe principiile corporative.

Membrii CA au fost selecționați de o agenție privată, angajată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) pentru toate companiile din subordinea sa. Vom avea organigramă, buget pe acest an, apoi ne începem activitatea. În vară demarăm primele proiecte pe care să le gestionăm”, explica președintele CNIR, pentru Transilvania Business.

Printre proiectele pe care le-ar putea prelua CNIR se numără Autostrada Unirii, Târgu Mureș – Iași (A8), racordul la Autostrada Transilvania (A3) prin Tureni, Drumul Nordului, tronsoane din A3 care se relicitează sau în faza de proiectare care nu sunt încă în execuție și vor începe anul viitor, autostrăzile Sibiu – Brașov, Bacău – Brașov, Tulcea – Constanța, Brăila – Buzău, Focșani – Galați, Drumul Expres Oradea – Arad, conexiunile între autostrăzi de la Timișoara, Craiova, Târgu Jiu.

CNIR este o societate de stat care va prelua de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) proiecte de autostrăzi și drumuri expres. Conform proiectului inițial al CNIR, din 2018, peste jumătate dintre angajații fostei Companii Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), devenită CNAIR, urmau să treacă la treacă la noua structură.

Administrarea drumurilor ar fi în sarcina CNAIR, iar marile proiecte de infrastructură să fie administrate de CNIR. Proiecte aflate în diverse faze de implementare trebuiau să fie transferate la CNIR, iar după finalizare să ajungă înapoi în administrarea CNAIR. Transferul proiectelor trebuie să fie făcut etapizat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ABAST a monitorizat barajele încadrate în categoriile de importanță A și B din administrarea instituției, ca urmare a seismului produs la 6 iunie, în județul Arad.

ABAST a evaluat barajele Transilvaniei după cutremur

Articolul următor
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share