Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a inaugurat Salonul Muzical “Madrigal 60”

Evenimentul s-a desfășurat în incinta aeroportului, în zona de legătură dintre terminalele plecări și sosiri și a fost urmat de un recital susținut de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Compania Națională Aeroporturi București au inaugurat Salonul Muzical „Madrigal 60” la Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC).

Evenimentul s-a desfășurat în incinta aeroportului, în zona de legătură dintre terminalele plecări și sosiri și a fost urmat de un recital susținut de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu. La ceremonia de inaugurare au participat ministrul culturii, Raluca Turcan, oficiali din partea celor două instituții, reprezentanți ai altor organizații, media și public.

  •  „Timp de 60 de ani, Corul Madrigal a purtat valorile identitare românești în toate colțurile lumii. Prin înființarea Salonului Muzical „Madrigal 60” se creează un nou moment de promovare și de diplomație culturală. Aeroportul este primul loc din România pentru pasagerii curselor internaționale. Ce poate și mai frumos pentru cei care ajung în România, decât să fie întâmpinați și să aibă posibilitatea să întâlnească exponenții celui mai prestigios cor din România, care timp de 48 de ani s-a aflat sub bagheta maestrului Marin Constantin, iar acum, iată, sub bagheta talentatei dirijoare Anna Ungureanu. Salonul Muzical „Madrigal 60” este un demers de diplomație culturală de bun augur, pentru că aduce cultura mai aproape de oameni” – Raluca Turcan, ministrul Culturii
  •  „Vă mulțumim că ați venit să sărbătorim împreună aproape 60 de ani de la primul concert al Madrigalului. Săptămâna viitoare suntem împreună la gala prin care aniversăm 60 de ani de la prima apariție pe scenă a Corului Madrigal. Astăzi, în Aeroportul Otopeni, partenerii noștri de încredere deja de un an de zile, deschidem cu armonia Madrigalului calea tuturor turiștilor spre România. Ne bucurăm foarte mult că am putut să creăm acest spațiu pentru recreerea și relaxarea publicului din aeroport și le mulțumesc partenerilor noștri.” – Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal.

Creat ca un spațiu elegant de așteptare și recreere, Salonul muzical „Madrigal 60” este decorat în maniera unei săli de spectacole în miniatură, în stil baroc, unde călătorii aflați în tranzit se pot delecta cu atmosfera specifică concertelor Corului și, de asemenea, se pot destinde ascultând muzica interpretată de celebrul ansamblu. Salonul va fi deschis non-stop pentru public pâna la finalul anului 2023, în zona de legătură dintre terminalele plecări și sosiri.

Salonul muzical „Madrigal 60” reprezintă un proiect dedicat publicului care traversează prima poartă internațională a României, realizat de către Corul Madrigal în parteneriat cu CNAB.

  •  „Suntem la un nou eveniment din seria CNAB Promovează Valoarea, un program al Companiei Naționale Aeroporturi București care a început cu mulți ani în urmă și în cadrul căruia am promovat numeroase programe culturale. Astăzi ne aflăm la un apogeu al acestui program – inaugurăm acest Salon muzical împreună cu Corul Madrigal. Spațiul arată spectaculos. Sunt convins că publicul va avea foarte multe de ascultat aici. Salonul va funcționa non-stop, vom avea un program afișat, astfel încât cei care intră în Salon să știe exact ce ascultă. Cu Madrigal avem un parteneriat in avantajul pasagerilor care trec prin AIHC și care iau o gură de cultură la sosirea sau la plecarea de pe Otopeni, în drumul lor către casă sau către alte destinații. Mulți ani înainte Corului Madrigal și să ne sărbătorim la 100!” – Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CNAB.

Evenimentul se înscrie în programul „Madrigal 60”, care marchează anul acesta 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

Din 2010, când a fost înființată prin fuziunea aeroporturilor Henri Coandă și Băneasa, CNAB a devenit nu doar principalul pol aviatic al României, ci chiar un reper pentru lumea culturală autentică. CNAB s-a consacrat în cei 12 ani de existență prin lansarea periodică a unor serii de provocări muzicale sau vizuale de elită, care au conectat nu doar România la cele 120 destinații ale AIHC, ci au reușit să lege fiecare pasager în parte de valorile autentice ale artei și culturii universale.

De-a lungul timpului, în aeroport au fost puse în scenă piese de teatru, concerte de muzică clasică ale unor mari artiști care au participat la Festivalul George Enescu, dar și ale Orchestrei Simfonice București și Big Band-ului Societății Române de Radiodifuziune. Zeci de mii de pasageri au ascultat concerte de muzică populară.

AIHC a construit legături între artiști și pasagerii spectatori, transformându-se într-un punct de întâlnire între destinațiile turistice și cele artistice, găzduind permanent expoziții de pictură, sculptură, grafică și fotografie.

Înființat în 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a devenit un reper al vieții muzicale și diplomației culturale naționale și internaționale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare.

Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Prezența scenică și componența ansamblului au fost în permanență rafinate, astfel încât performanța sa a ajuns să fie comparată de critici cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.

În noiembrie 2016, Corul Madrigal a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 1 martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal”.

Este un spațiu dedicat, care găzduiește evenimente culturale și expoziții temporare și permanente ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Din 2011, Corul Madrigal derulează Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, ce reunește în prezent 1.800 de coruri și 63.000 de copii din țară și diaspora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul, premiat de UEFA pentru Campionatul European U21

Articolul următor
Îi urăm un călduros bun venit noului manager sportiv al Academiei Viitorul Cluj, Janos Mezei.

Academia Viitorul și-a adus manager de la CFR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share