Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Civitas va înființa o rețea de cooperative agricole în România

CoopNet este proiectul prin care am încurajat fermierii mici și mijlocii să revitalizeze și valorifice ideea de asociere. Am lansat programul în 2017 și ne-am concentrat pe creșterea numărului de cooperative din țară.
Organizația clujeană specializată pe proiecte în agricultură a aniversat trei decenii de existență | Foto: Civitas

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (FCSC) a demarat proiectul CoopNet 3.0 pentru a întări sectorul cooperatist.

“CoopNet este proiectul prin care am încurajat fermierii mici și mijlocii să revitalizeze și valorifice ideea de asociere. Am lansat programul în 2017 și ne-am concentrat pe creșterea numărului de cooperative din țară.

Apoi, într-o continuare firească, a venit CoopNet 2.0,  în care am încercat să oferim contexte și resurse care să ajute managerii și președinții de cooperative să administreze aceste structuri asociative.

Acum, proiectul trece la o nouă etapă. În CoopNet 3.0, ne propunem să creștem rețeaua de cooperative prin activități de reprezentare, formare și activități de networking. Planificăm multe lucruri pentru următoarea perioadă, pentru un sector mai puternic și sustenabil”, anunță conducerea Civitas.

CoopNet este proiectul prin care am încurajat fermierii mici și mijlocii să revitalizeze și valorifice ideea de asociere.

Trei decenii de proiecte

FCSC a aniversat, la complexul Stables Offices, din Cluj-Napoca, 30 de ani de activitate. Printre invitații speciali ai Civitas s-au numărat Roxana Vitan, Mihaela Nabăr, Smaranda Enache și Ioan Hosu, care și-au împărtășit gândurile despre mediul organizațiilor nonguvernamentale.

“A fost cu clipe de reflecție despre impact și sustenabilitate în sectorul societății civile, cu amintiri despre cum am început și unde suntem acum, dar și cu povești între foști colegi de care ne-a fost dor. Board-ul fundației ne-a povestit mai multe despre începuturile noastre”, au relatat inițiatorii evenimentului.

Organizația se concentrează pe patru direcții: dezvoltare rurală, economie socială, dezvoltare comunitară și consolidarea societății civile. Civitas cuprinde două birouri regionale, localizate în Cluj-Napoca și Odorheiu Secuiesc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Piletilevi se extinde în România

Articolul următor
Distribuție Energie Electrică România (DEER) a atras o finanțare europeană nerambursabilă de 6,25 milioane de euro prin Fondul pentru Modernizare (FM).

Proiect european de 8,2 milioane de euro, demarat de DEER Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share