Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect european de 8,2 milioane de euro, demarat de DEER Cluj

Distribuție Energie Electrică România (DEER) a atras o finanțare europeană nerambursabilă de 6,25 milioane de euro prin Fondul pentru Modernizare (FM).
Societatea clujeană și-a propus să atragă cât mai mulți bani de la UE pentru proiectele sale | Foto: DEER

Societatea clujeană de distribuție a energiei va primi finanțare de la Uniunea Europeană (UE) pentru modernizarea unei linii aeriene.

Distribuție Energie Electrică România (DEER) a atras o finanțare europeană nerambursabilă de 6,25 milioane de euro prin Fondul pentru Modernizare (FM). Aceasta reprezintă 80% din cheltuielile eligibile pentru un proiect de investiții în rețeaua de distribuție de energie electrică, a cărui valoare estimată este de 8,26 milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată.

Inițiativa completează lista celor patru proiecte de investiții pentru care DEER a atras 57 milioane de euro prin FM. Proiectul vizează modernizarea liniei electrice aeriene (LEA) de 110 kV Pogoanele –  Jugureanu (județul Buzău) și are ca țintă un traseu de 26 km, cu termen de finalizare aprilie 2027.

Obiectivele sale sunt mărirea fiabilității și capacității rețelei de înaltă tensiune, creșterea calității serviciului de distribuție a energiei, asigurarea siguranței în alimentarea cu energie pentru utilizatorii existenți, posibilitatea de racordare a viitorilor consumatori și producători.

FM este un instrument de finanțare ce contribuie la obiectivele Pactului Ecologic European prin sprijinirea unei tranziții juste din punct de vedere social către o economie verde. Parte a grupului Electrica, DEER Cluj este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară (40,7% din teritoriul României).

Filialele de distribuție de energie Nord și Sud ale Electrica din zona Transilvaniei s-au contopit într-o nouă entitate, alături de Muntenia Sud. Activele şi pasivele deţinute de acestea au fost transferate către DEER, ca societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica SA (acţionarul societăţilor absorbite) de titluri noi în capitalul societăţii absorbante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CoopNet este proiectul prin care am încurajat fermierii mici și mijlocii să revitalizeze și valorifice ideea de asociere. Am lansat programul în 2017 și ne-am concentrat pe creșterea numărului de cooperative din țară.

Civitas va înființa o rețea de cooperative agricole în România

Articolul următor
Corteva Agriscience a anunțat că Utrisha N, un produs de fixare a azotului, pe bază de bacterie, a fost certificat ca USDA Process Verified Program (PVP) de către Departamentul Agriculturii al Statelor Unite.

Corteva obține prima certificare USDA pentru biostimulator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share