Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europa finanțează trei companii clujene pentru un proiect Industry 4.0

20 de proiecte au fost declarate drept câștigătoare din cele 143 depuse de pe continent în urma celui de-al doilea apel de finanțare din cadrul proiectului european Mind4Machines. 

Societățile SEEI Technology, Rofelix Univers și Bioeuro, toate din Cluj-Napoca, vor dezvolta aceste soluții.

20 de proiecte au fost declarate drept câștigătoare din cele 143 depuse de pe continent în urma celui de-al doilea apel de finanțare din cadrul proiectului european Mind4Machines. 48 de firme din 13 țări vor dezvolta, timp de un an, soluții digitale și tehnologice inovative pentru Industria 4.0, cu o finanțare totală de 1,5 milioane de euro, din programul Orizont 2020.

Cele trei firme din Cluj vor implementa, cu un buget de 60.000 de euro, un proiect colaborativ pentru lansarea pe piață a unei soluții digitale de tip ERP (software pentru managementul integrat al proceselor și operatiunilor, n. red.) și cloud. Acesta va îmbunătăți managementul datelor și producției, contribuind la mentenanța predictivă a echipamentelor, eficientizarea resurselor, evitarea pierderilor.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a fost implicată în elaborarea schemelor de finanțare, promovarea apelurilor, evaluarea aplicațiilor. Urmează monitorizarea subproiectelor ce vor fi contractate. Prin Mind4Machines, un consorțiu de 11 parteneri, din opt țări gestionează, scheme de granturi pentru IMM-uri în vederea creșterii gradului de inovare și digitalizare, cu impact asupra industriei.

Vouchere de maximum 60.000 de euro

Mind4Machines vizează noi lanțuri de valoare în industria prelucrătoare, prin asigurarea conectării mașinilor cu oameni, procese și tehnologii, fiind finanțat din programul de cercetare – dezvoltare – inovare Orizont 2020. Prin proiect sunt elaborate scheme de grant pentru întreprinderi, cu precădere pentru fabrici, care prin intermediul unor vouchere de inovare de maximum 60.000 de euro pot beneficia de expertiză externă pentru automatizarea proceselor, robotică, asimilarea de tehnologii digitale și avansate.

Firmele din industria prelucrătoare beneficiază de soluții de inteligență artificială, Big Data, Cloud Computing, Blockchain, internetul lucrurilor, securitate cibernetică. Regiunile partenere sunt din Turcia (Istanbul), Germania (Baden-Württemberg, Saxonia), Spania (Madrid), Italia (Piemont), Bulgaria (Sofia), Finlanda (Uusima), Irlanda, România (Nord-Vest, București-Ilfov, Sud-Vest, Sud-Est).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

10 proiecte și peste 87.341 lei pentru implementarea lor prin Fondul Științescu Oradea

Articolul următor

Finanțare europeană asigurată pentru documentația DX Arad - Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share