Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare europeană asigurată pentru documentația DX Arad – Oradea

Președintele Consiliului Județean Bihor a semnat joi, 20 iulie, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul tehnic al Drumului Expres Arad – Oradea.

În această etapă se finanțează studiul de fezabilitate, valoarea contractului asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 fiind de 22.881.225,05 lei, cu TVA, echivalentul a peste 4,4 milioane de euro. Valoarea totală a documentațiilor tehnice, respectiv studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, autorizația de construire și documentația achizițiilor publice ajunge la aproximativ 11 milioane de euro.

În aceeași zi, studiul de fezabilitate a fost analizat în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), avizul urmând a fi emis în prima jumătate a lunii august.

„Ne propunem ca până la sfârșitul lunii august să încheiem procedura de avizare a studiului de fezabilitate, prin promovarea proiectului de hotărâre de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici. După publicarea hotărârii de guvern și aprobarea proiectului tehnic, se va demara procedura de licitație pentru selectarea constructorilor. Începerea lucrărilor la Drumul Expres Arad – Oradea este o prioritate pentru noi și pentru partenerii noștri”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Structură

Traseul Drumului Expres Arad – Oradea va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulație. Proiectul mai prevede drumul de legătură cu orașul Salonta (județul Bihor), de 5 km, drumul de legătură cu orașul Arad, de 3 km, și drumul de legătură cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta – Békéscsaba), de 9,85 km. Astfel, lungimea totală a drumului va fi de 138 km.

Trei tronsoane

Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad. Valoarea totală estimată a proiectului, conform studiului de fezabilitate, este de 10.710.315.053,99 de lei, inclusiv TVA.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
20 de proiecte au fost declarate drept câștigătoare din cele 143 depuse de pe continent în urma celui de-al doilea apel de finanțare din cadrul proiectului european Mind4Machines. 

Europa finanțează trei companii clujene pentru un proiect Industry 4.0

Articolul următor
Programul Electric Castle de vineri suferă o modificare importantă: The Chemical Brothers și-a anulat show-ul programat din motive medicale.

Electric Castle a rămas fără capul de afiș. The Chemical Brothers nu mai vine

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share